PROMETNA NESREČA

»Slišali smo krik in stekli do avta, tam je ležal fantek. Rešitve zanj ni bilo«

Črni niz na hrvaških cestah ...
Fotografija: FOTO: Gorodenkoff, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Gorodenkoff, Getty Images, Istockphoto

Poročali smo, da Hrvaško pretresa tragična nesreča, saj je v naselju Tomaševec pri kraju Sveti Ivan Zelina v torek zjutraj avtomobil zletel s ceste, pri tem pa je umrl otrok, star komaj pet let»Moja žena je zjutraj slišala krik. Mislili smo, da je morda pes ali žival. Šel sem pogledat ven, kaj se dogaja, in sredi travnika zagledal avto,« je za 24sata povedal pretreseni Božidar Horvat, ki živi sto metrov od kraja nesreče in je sorodnik v nesreči udeležene družine. »Hitro sem stekel tja, na zadnjem sedežu pa je ležal otrok. Prispelo je reševalno vozilo, reševalci so ga celo uro oživljali, a pomoči mu ni bilo. Fant je bil star pet let. Mama in sestra sta bili popolnoma v šoku, reševalci so ju odpeljali v bolnišnico. Spustili so se po hribu navzdol, cesta je bila spolzka in ... Poznam jih, ker smo v sorodu. Živijo v kraju, oddaljenem nekaj kilometrov. Bilo je grozno ...«


Črni niz na hrvaških cestah

Danes hrvaški mediji sicer pišejo o črnem nizu na tamkajšnjih cestah. V bližini Zadra 18-letni voznik ni ustavil pri znaku stop, na kraju nesreče sta umrla mladeniča, stara 20 in 21 let.

V nedeljo pa je 31-letni voznik pri Novi Gradiški zaradi neprilagojene hitrosti na mokri cesti izgubil nadzor nad avtomobilom, zletel s ceste in pristal v odtočnem kanalu. Avto je udaril v betonski rob dovoza, lesen drog javne razsvetljave in kovinske stebre dvoriščne ograje. Voznik nesreče ni preživel.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas