KIRURG ZA ZAPAHE

Škandal brez primere: na račun države znani kirurg starleti operiral silikone

Goran Azenjac in medicinska sestra sta se okoristila z najmanj 2.700 evri.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images

Znani kirurg Goran Azenjac (55) je osumljen, da je ženski zaračunal estetsko operacijo, ki mu jo je plačala v denarju, nakar je ponaredil dokumentacijo in denar od zahteval tudi iz fonda zdravstvene zavarovalnice. Azenjac je eden najbolj znanih plastičnih kirurgov v Srbiji in vodja oddelka za plastično in rekonstrukcijsko kirurgijo v kliničnem centru v Kragujevcu. Zdaj so ga priprli zaradi silikonov, ki jih je vgradil starleti T. S., prav tako iz Kragujevca, piše srbski Kurir.

Sumijo, da se je z omenjeno operacijo okoristil za okoli 2.700 evrov. Zdaj pa preverjajo, ali je že v preteklosti goljufal zdravstveno zavarovalnico.

Plastični kirurg Goran Azenjak. FOTO: zaslona posnetek
Plastični kirurg Goran Azenjak. FOTO: zaslona posnetek

Starleta je med preiskavo potrdila, da z videzom dojk po operaciji ni bila zadovoljna, zato je od kirurga zahtevala, da ji vrne del denarja ali naredi novo operacijo. Na to naj ne bi pristal.

Pred policijo so poleg zdravnika privedli še 43-letno medicinsko sestro, prav tako zaposleno v kliničnem centru v Kragujevcu, zaradi suma, da je zdravniku pomagala pri tem, da je od strank v imenu zdravnika prejemala denar na roko in poneverjala dokumente ter račune za zdravstveno zavarovalnico, čeprav so estetske operacije izključno samoplačniške.


Pogosto poudarjala svoje dojke

Kot piše Kurir, je T. S. na družbenih omrežjih pogosto objavljala fotografije, na katerih je razkazovala joške, ki jih je naredil omenjeni kirurg. Goran Azenjac je sicer znani kirurg, ki se je izobraževal v tujini in svoje znanje prenašal naprej tudi na predavanjih doma. Je tudi lastnik zasebne klinike v Kragujevcu.

Poleg kirurga in medicinske sestre so policisti prijeli še dva zaposlena iz kliničnega centra v Kragujevcu. Osumljeni so, da so zlorabili položaj v postopku javnih naročil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije