BREZ MILOSTI

Sandra (51), mama petih otrok, mora v zapor zaradi 73 evrov

Začeli naj bi jo iskati s tiralico.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar

VARAŽDIN – Sandra (51) mora v zapor za osem mesecev, ker je Ivani ukradla predmet v rednosti 540 kun (73 evrov), pišejo hrvaški mediji, ki ob tem zgroženi opozarjajo, da je nekdanji minister Petar Čobanković zaradi afere Planinska nekdanjega premierja Iva Sanaderja in škode 17 milijonov kun (2,3 milijona evrov) za kazen lupil krompir v ljudski kuhinji.

Sandra je bila avgusta 2017 zaradi kraje pravnomočno obsojena na osem mesecev zapora pogojno. Sredi maja lani je bil ta rok podaljšan še za štiri mesece. Ker tudi v tem roku škode ni povrnila, je državno tožilstvo sprožilo postopek za preklic pogojne kazni, po treh obravnavah, ki se jih niso udeležili ne tožilstvo niti Sandra niti Ivana, pa je sodišče odločilo, da mora Sandra v zapor.

Sodišče sodbe Sandri ni moglo izročiti, pozivi za zglasitev v zaporu so se vračali. Policija je sodišče obvestila, da so za Sandro razpisali štiri različna iskanja, da bi ugotovili njen naslov ali jo aretirali, a brez uspeha. Zadnja sled za to ločeno mater petih otrok je bila v sistemu za pokojninsko zavarovanje, ko je bila lani avgusta in septembra zaposlena v podjetju iz Zadra. Za Sandro, ki dela v gostinstvu in je poleti običajno na morju, naj bi kmalu razpisali tudi tiralico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije