BIZARNO

S kombijem v množico

Voznik je kadil, čeprav je prevažal posode z bencinom. Ranjenih je najmanj 18 ljudi, trije so v kritičnem stanju.
Fotografija: V kombiju je bilo šest ljudi. FOTO: Ap
Odpri galerijo
V kombiju je bilo šest ljudi. FOTO: Ap

ŠANGHAJ – Goreči kombi je zapeljal v množico ljudi pred kavarno Starbucks v večmilijonskem kitajskem mestu Šanghaj. Pri tem je bilo ranjenih najmanj 18 ljudi, trije so v kritičnem stanju. Vozilo se je ustavilo na pločniku v središču mesta, nato pa zagorelo. Oblasti so se odzvale bliskovito, saj so sprva sumili, da gre za teroristični napad. Pozneje so te sume ovrgli.
Nesreča se je zgodila iz bistveno bolj bizarnega razloga, šofer kombija je med vožnjo kadil, čeprav je prevažal več z gorivom napolnjenih posod, pri tem pa se je vnela ena izmed njih v zadnjem delu vozila. Zgodilo se je le nekaj minut, preden se je začelo visoko meddržavno srečanje med Kitajsko in Veliko Britanijo – kitajsko finančno prestolnico je obiskala premierka Theresa May.

Na posnetkih s prizorišča lahko vidimo, kako se ljudje trudijo pogasiti ogenj, medtem ko ranjenci ležijo na pločniku; nekateri so nezavestni, drugi stokajo od bolečin. Med dogajanjem je bilo v kombiju šest potnikov. Gasilcem je uspelo ogenj pogasiti, preden bi dogodek dobil nove razsežnosti. Voznik, ki sicer nima kriminalne preteklosti, se zdravi v bolnišnici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije