SUM UBOJA

Rokoborec bo igre gledal v zaporu

Olimpijec Sushil Kumar osumljen uboja. Policijo je obtožil pristranske preiskave.
Fotografija: V nekem trenutku je preveč resno vzel rokoborbo. FOTO: PTI
Odpri galerijo
V nekem trenutku je preveč resno vzel rokoborbo. FOTO: PTI

Indijska policija je pred natančno dvema mesecema priprla njihovega nacionalnega junaka in nosilca dveh olimpijskih odličij v rokoborbi Sushila Kumarja. Priprli so ga po tednu dni iskanja zaradi suma uboja nekega drugega rokoborca. Policisti so takrat potrdili le, da so zaradi uboja priprli 38-letnega Kumarja in njegovega sostorilca. Kumar je namreč v začetku maja sodeloval v pretepu pred stadionom Chhatrasal v New Delhiju, po katerem je morala trojica poškodovanih poiskati pomoč v bolnišnici, eden od udeležencev pretepa, nekdanji mladinski prvak v rokoborbi, 23-letni Sagar Dhankada, je na kraju umrl zaradi poškodb.


Kumar je sicer eden najbolj znanih indijskih športnikov. Leta 2008 je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil bronasto kolajno, štiri leta pozneje v Londonu pa je bil srebrn. S tem dosežkom je še vedno edini indijski športnik z dvema posamičnima olimpijskima medaljama. Ob tem je osvojil še tri zlata odličja na igrah Commonwealtha ter bil leta 2009 nagrajen z najvišjim indijskim športnim odlikovanjem.

Namesto v tokijskem ringu bo dogajanje na letošnjih igrah v teh dneh spremljal kar za rešetkami. Na prošnjo njegovega odvetnika mu je vodstvo zapora Tihar v zadnjem trenutku vendarle dovolilo, da bo tekmovanja lahko gledal v skupnem prostoru z drugimi zaporniki. Iz varnostnih razlogov je Kumar nastanjen v ločeni zaporniški celici.

Kumar, ki trdi, da je nedolžen, je policijo že večkrat obtožil pristranske preiskave. Rokoborčeve obtožbe za zdaj niso obrodile sadov: delhijsko sodišče je ravno prejšnji teden spet zavrnilo njegovo prošnjo za posebno prehrano in dodatke v zaporu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije