USODA

Rešitelj otrok pred 50 leti do smrti zbil štiriletnico

Douglas Parkhurst pred ponorelo voznico rešil otroke. Tudi sam je imel na vesti smrt deklice.
Fotografija: Douglas Parkhurst je rešil življenja več otrok. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Douglas Parkhurst je rešil življenja več otrok. FOTO: Facebook

AUGUSTA – Zgodbe, ki jih piše življenje, včasih prinašajo tako nenavadna naključja, da bi človek zares težko verjel. V ameriški zvezni državi Maine je pred dnevi na igrišče za bejzbol, ki je bilo polno otrok, z vso hitrostjo pripeljala 51-letna Carol Sharrow in do smrti zbila 68-letnega Douglasa Parkhursta, veterana vietnamske vojne, ki je pred avtomobilom ubranil več otrok. Ženska ni ustavila, ampak je zapeljala z igrišča in pobegnila. Kot da bi usoda hotela, je storila prav to, kar je pred petdesetimi leti v nekoliko drugačnih okoliščinah storil tudi Parkhurst.

Pisalo se je leto 1968, ko je danes pokojni vojni veteran z avtomobilom do smrti zbil štiriletno Carolee Ashby. Nato je pobegnil in vse do leta 2013 nesrečo očitno skrbno varoval v svoji glavi. Šele pred štirimi leti je dejanje iz leta 1968 priznal, a zanj nato ni odgovarjal, ker je kazenski pregon že zastaral. Svoje priznanje je zapisal v štiri strani dolgem pismu, v katerem je med drugim navedel, da je 99,9-odstotno prepričan, da je do smrti zbil deklico, in da mu je neizmerno žal. »Prav ničesar ne morem spremeniti, ampak upam, da bo to opravičilo sprejeto, in hkrati prosim odpuščanja. To je bil moj avto in avto, ki je zadel deklico Ashby,« je zapisal.

Da je Carol Sharrow ogrožala otroke in preostale na igrišču, naj bi bila kriva duševna bolezen. FOTO: Facebook
Da je Carol Sharrow ogrožala otroke in preostale na igrišču, naj bi bila kriva duševna bolezen. FOTO: Facebook

Kriva duševna bolezen

Da je Parkhurst tokrat storil zares junaško dejanje, se strinjajo prav vsi, ki so bili v času vožnje 51-letnice na igrišču. Diana Bittner se spominja groznih trenutkov, ko se je kar kadilo izpod pnevmatik Carolinega vozila, ki je dirjalo gor in dol po igrišču in zapeljalo naravnost proti otrokom. »Otroci so tekli na varno, da bi si rešili življenje. Poskušali so zapreti velika kovinska vrata, da bi ga zaustavili, a je zapeljal naravnost vanje. Ubogi moški pa je stopil pred vrata, nato ga je odbilo na cesto. To je bil prizor, ki ga nikoli ne bom pozabila. Zelo sem hvaležna, da ni ranila še koga drugega, ampak prav vsi, ki smo bili tam, smo bili po dogodku v šoku,« je povedala priča dogodka.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije