UMOR V VARAŽDINU

Profesor Nino (35) umrl v strašnih mukah, pretepli so ga do smrti

Poučeval je angleščino na ekonomski šoli.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jbn-photography Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jbn-photography Getty Images/istockphoto

Varaždin je v šoku po umoru učitelja angleškega jezika Nina Čengića (35) na tamkajšnji ekonomski šoli. Črna zastava, obešena na šoli, je spomin na tragedijo. Čeprav je tam delal komaj kakšno leto (menjal je profesorico na porodniškem dopustu), je imelo osebje o njem dobro mnenje, piše Jutarnji list.

Napad štirih mladih

Po uradnem policijskem poročilu so profesorja napadli brat in sestra A. G. (24) in I. G. (24) ter I. V. (29) in D. Ž. (25). Sumijo, da so profesorja v bližini šole do smrti pretepli z lesenimi policami po glavi in ​​telesu. Ženska je menda za pretepanje uporabljala verigo in ključavnico. Nina so mimoidoči našli hudo poškodovanega in poklicali rešilca, a je žal v nedeljo zvečer v bolnišnici umrl.

Oče učitelja vpleten v umor

Kot še poroča Jutarnji list, je Nino večer preživel skupaj z napadalci v zbirališču Kulturana. Kaj se je tam zgodilo, še ni znano. Po neuradnih informacijah policija preiskuje, ali je ta dogodek povezan z lanskim majem, ko je oče Nina Željko (64) ubil nekega 28-letnika.

Ubijal, ker so kršili epidemiološke ukrepe?

Ninov oče je v bližini svojega vikenda v Varaždinu pristopil do avtomobila, v katerem je sedel 28-letnik, in po prepiru vanj s pištolo pištole izstrelil šest strelov. Moški je 23. maja umrl zaradi hudih poškodb glave. Ob krvavem dogodku je bil v nadlaket ranjen 63-letni sosed, ki je stal ob avtomobilu, odlikovani polkovnik hrvaške vojske Ratimir Benčić. V Varaždinu se sicer govori, da je bil možen vzrok konflikta Čengićeva prijava druščine policiji, ker naj bi kršili epidemiološke ukrepe.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije