LETALO NA POL

Prijatelji po letalski nesreči pretreseni: v šoku in brez besed

Člani akrobatske skupine Flying Bulls in glavni sponzor Red Bull, za katerega dela tudi slovenski fotograf, pretreseni po tragediji.
Fotografija: Ostanki letala, v katerem je bil Miro Majcen na Češkem. FOTO: Češka policija
Odpri galerijo
Ostanki letala, v katerem je bil Miro Majcen na Češkem. FOTO: Češka policija

Trojan T28-B je v nedeljo popoldne strmoglavil nad Češko. Na vzrok, kaj se je zgodilo, da je letalo padlo, se prelomilo na pol in zagorelo, bo treba še nekaj časa počakati. Češka preiskovalna komisija nesrečo preiskuje. Kot smo poročali, je v nesreči umrla ena oseba, druga je bila prepeljana v praško bolnišnico. Hudo poškodovan je slovenski državljan, priznani fotograf Miro Majcen, ki je fotografiral za Red Bull. Podjetje namreč podpira adrenalinske športe, tako je tudi glavni pokrovitelj akrobatske skupine Flying Bulls. 

Letalo se je vračalo z mitinga na Poljskem in na poti proti Salzburgu strmoglavilo. Majcen je padec preživel, kot smo neuradno izvedeli, s hudimi opeklinami. V bolnišno v Prago so ga prepeljali s helikopterjem. 
image_alt
Podobe s prizorišča strmoglavljenja, med potniki znani slovenski fotograf Miro (FOTO in VIDEO)

Pri Red Bullu v Avstriji so nam povedali, da so ob nesreči pretreseni. »Žalostni smo ob smrti pilota Rainerja Steinbergera (54), ki se je smrtno ponesrečil nad češko vasjo Zvíkovské Podhradí v nedeljo, 20. junija. Rainer je bil na poti domov v Salzburg. Bil je spoštovan in izkušen pilot in naš dragi prijatelj.« Dodali so, da je bil poškodovani potnik iz letala prepeljan v bolnišnico. »Želimo mu popolno okrevanje.«

Rainerjevi prijatelji v Flying Bulls so šokirani: »Ostali so brez besed in v poku po tragediji, ki se je zgodila. Z mislimi so pri njegovi družini.«

Miro Majcen, slovenski fotograf, ob svoji fotografiji Rolling Stonesov leta 2021. FOTO: Jure Eržen, Delo
Miro Majcen, slovenski fotograf, ob svoji fotografiji Rolling Stonesov leta 2021. FOTO: Jure Eržen, Delo

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas