TRAGEDIJA OB AVTOCESTI

Pretresljivo pismo hčere voznika, ki je ubil dve deklici

»Tega zagotovo ni naredil namerno.«
Fotografija: Prizorišče nesreče. FOTO: Radio Nova Gradiška
Odpri galerijo
Prizorišče nesreče. FOTO: Radio Nova Gradiška

ZAGREB – Hči Ive Filipovića (60) iz Tuzle, ki je povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri sta na avtocestnem počivališču umrli dve šolarki, je poslala pismo hrvaškim medijem, v katerem je izrazila sočutje in zaprosila za razumevanje.
 
»Spoštovani, moje ime je Ivana Filipović in sem hči voznika, ki je povzročil prometno nesrečo pri Novski. Na ta način želim izraziti sožalje družinama pokojnih otrok v imenu svojega očeta, matere, sestre in naše celotne družine,« je začela pismo. »Neizmerno nam je žal, da se je zgodila takšna tragedija in ne moremo najti pravih besed utehe, s katerimi bi opisali to bolečino. Prosim medije, da imajo razumevanje, ker za nas ni lahko biti doma in brati besede obsojanja in prezira. Moram dodati tudi, da je moj oče vzoren oče, ki je s kamionom doslej prevozil na milijone kilometrov, da bi nahranil našo družino, šolal mene in sestro, brez ene same nesreče. Ne vem, kaj mu je bilo, a prepričana sem, da česa takega ne bi naredil namerno.«

Pripeljal prehitro

Državno tožilstvo v Sisku je sprožilo uradno preiskavo proti Filipoviću zaradi suma, da je povzročil kaznivo dejanje težke prometne nesreče v petek na počivališču ob avtocesti A3 pri Novski. S tovornjakom s priklopnikom je zapeljal na počivališče s hitrostjo 90 km/h, čeprav je tam omejitev 40. Preiskovalni sodnik mu je odredil enomesečni pripor.
 
V hudi nesreči sta umrli dve 14-letnici, Iva in Renata, ki sta bili na šolskem izletu. Huje sta bili poškodovani še dve mlajši ženski, eno so morali na kraju nesreče oživljati.

Domov se vračajo le kovčki 

V Erdutu, od koder sta bili pokojni dekleti, vlada neizmerna žalost. Namesto obupanih staršev je njuni trupli identificirala učiteljica. Ta bo skupaj z ravnateljem šole, ki sta jo 14-letnici obiskovali, danes ponovno odšla do strtih družin in jima odnesla kovčke njihovih deklet, ki sta jih pripravili v upanju, da bosta konec tedna preživeli skupaj s prijatelji iz razreda na morju.

Preberite še:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas