MADELEINE MCCANN

Preobrat v primeru pogrešane deklice Maddie: to so zadnje informacije

Madeleine McCann je izginila leta 2007. Danes bi imela 20 let.
Fotografija: Ko je izginila, je bila stara 3 leta. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ko je izginila, je bila stara 3 leta. FOTO: Reuters

Nemški policisti, ki imajo Christiana B. za glavnega osumljenca v primeru pogrešane deklice Madeleine McCann, se bodo lotili iskanja v rezervoarju Aradskega jezu v južni portugalski pokrajini Algarve, ki naj bi ga obsojeni posiljevalec obiskoval. Gre za prvo takšno akcijo po letu 2014, poroča The Sun.

Oddaljen je kakšnih 45 minut od Ocean Cluba na Praia da Luz, kjer je deklica Maddie leta 2007 izginila. Prav na tem območju so poročali o ženski, ki da je predala otroka, ki je ustrezal opisu izginule deklice, neznanemu moškemu.

image_alt
Starši pogrešane Maddie so se oglasili po rezultatih DNK-analize

Blokada prometa

Pričakujejo, da bo portugalska policija kmalu zaprla območje okoli zgrajenega jezu, v bližini kraja Silves, na kraju, tako lokalci, je menda že srečati policiste. »Portugalski policisti bodo ponudili logistično pomoč, iniciativa pa je nemška,« sporočajo iz vrst domačih policistov.

Tja naj bi odpotovali tudi detektivi Scotland Yarda, vendar naj ne bi operativno pomagali, temveč naj bi bili zgolj opazovalci.

Starši še niso obupali. FOTO: Reuters
Starši še niso obupali. FOTO: Reuters

Maddie bodo iskali tudi potapljači

Iskanje naj bi trajalo najmanj dva dneva, morebiti več, če se najde kaj pomembnega za primer. Pričakujejo, da bodo na delu potapljači, ki bodo preiskali območje pred jezom, na kopnem naj bi tudi kopali.

image_alt
Primer male Maddie rešen po 15 letih? Policija ima osumljenca in je že v zaporu

Na zajezenem območju so pred leti že iskali deklico Maddie. Najdene so bile manjše kosti, a so na koncu strokovnjaki ugotovili, da so premajhne.

Madeleine bi v začetku tega meseca praznovala 20 let. Mama in oče, Kate in Garry, sta ji sporočila: »Rada te imava in čakava nate. Nikoli se ne bova vdala.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije