KRVAVO

Pomoril družino, ker ni prebolel ločitve

Sinova je ustrelil na dvorišču, v hiši pa še ženo. Sosed ji je le nekaj ur prej pomagal kidati sneg.
Fotografija: Kjersten in njenih ljubkih sinov ni več, žalujejo v soseski. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Kjersten in njenih ljubkih sinov ni več, žalujejo v soseski. FOTO: Facebook

Burna ločitev je bila v ozadju strahotnega obračuna v družinski soseski zimskega Minneapolisa v ZDA, poročajo ameriški mediji. Oče je na dvorišču usodno ustrelil sinova, potem pa v hiši pokončal še ženo in nazadnje sodil sebi.
Burna ločitev je bila v ozadju strahotnega obračuna, domneva policija. FOTO: Reuters
Burna ločitev je bila v ozadju strahotnega obračuna, domneva policija. FOTO: Reuters

Erik Wiltscheck, ki je nekaj ur prej pomagal sosedi Kjersten Schladetzky kidati sneg pred hišo, je prvi poklical policijo: ko se je vrnil iz trgovine, je pred sosednjo hišo uzrl dečka, s katerima se je pogosto kepal, kako tečeta pred očetom, napravljena v zimska oblačila in vsak s svojim nahrbtnikom v roki. Sprva je pomislil, da se trojica igra, a je ostal brez sape, ko je oče potegnil pištolo.

Za hip se je potolažil, da ima v rokah igračko in da se dečka le pretvarjata, da sta onemogla padla v sneg, a ga je strahotna resnica boleče udarila že trenutek pozneje. Stekel je v hišo in poklical pomoč, potem ko so odjeknili streli, je na noge skočila tudi preostala soseščina; oče je, potem ko je ustrelil sinova, stekel v hišo in tam obračunal še z nekdanjo ženo, potem pa orožje uperil proti sebi, se je izkazalo.

Policijska vozila so v nekaj minutah preplavila sosesko, možje postave so, čeprav so se s tem nevarno ogrozili, pogumno in brez pomisleka pognali proti negibnima mladima telesoma in ju prenesli v topla vozila, da bi preverili, ali je otrokoma sploh še mogoče pomagati. Žal je bilo prepozno.


Preostala ekipa je začela preverjati, kaj se dogaja v hiši, in poskusila priklicati napadalca, a so kmalu spoznali, da v notranjosti nihče ni več živ. V hiši, kjer je nekoč srečno živela štiričlanska družina, so odkrili dve trupli odraslih ljudi, ločitvena saga se je očitno končala krvavo. »S temi spomini bom živel do konca dni,« pretresen pove še Wiltscheck. »Dal bi svoje življenje, da bi ju rešil.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije