NEDOLŽNA ŽRTEV

Policist skozi okno ubil nedolžno žensko

Atatiana Jefferson je z 8-letnim nečakom igrala videoigrice. Še en primer, ko je storilec policist, žrtev pa temnopolta.
Fotografija: Zakaj je morala umreti vselej nasmejana Atatiana Jefferson?
Odpri galerijo
Zakaj je morala umreti vselej nasmejana Atatiana Jefferson?

DALLAS – Potem ko je bila pred dnevi obsojena na osem let zapora belopolta policistka Amber Guyger, ki je hladnokrvno ubila svojega soseda Bothama Jeana, se je v sosednjem mestecu Forth Worth zgodil še en umor, ko je belopolti policist brez opozorila streljal in ubil temnopolto, 28-letno Atatiano Jefferson.
Policist Aaron Dean je hladnokrvno streljal.
Policist Aaron Dean je hladnokrvno streljal.

Spomnimo, da je policistka Guygerjeva prišla domov v večernih urah in Bothamovo stanovanje zamenjala za svoje, zato je vstopila in pred televizijo naletela na soseda. Potegnila je pištolo in sprožila. Ko je spoznala zmoto, mu ni poskušala pomagati, ampak je le poklicala reševalce. Obsodili so jo na osem let zapora.

V Forth Worthu pa je sosed Jeffersonove opazil, da so vrata njenega stanovanja na stežaj odprta, zdelo se mu je sumljivo, zato je poklical policijo. V policijski patrulji se je pripeljal tudi Aaron Dean s kolegom, zapeljala sta na dvorišče in najprej pogledala okoli hiše. Nato je skozi okno opazil Jeffersonovo, ki se je prav takrat nič hudega sluteč igrala videoigrice z osemletnim nečakom. Policist Dean je začel kričati in vpiti, naj dvigne roke, in še v istem trenutku ustrelil proti njej.


Jeffersonova se je prijela za rano na trebuhu, zahropla, poskušala stisniti osemletnega nečaka, nato pa se pred njegovimi očmi zgrudila in obležala v mlaki krvi. Tudi tokrat policija po tragediji ni pokazala nobenega obžalovanja. Nasprotno. Najprej so poskušali zgodbo obrniti in so zatrjevali, da je bila Jeffersonova agresivna in napadalna, saj naj bi v njenem stanovanju našli pištolo. A so hitro sprevideli, da se zgodba v javnosti ne bo izšla.
Jeffersonova je bila glasbenica.
Jeffersonova je bila glasbenica.

Drugi dan se je šef mestne policije Edwin Kraus opravičil in dejal, da ne razume, kako se je lahko zgodilo kaj takega, saj imajo policisti strogo navodilo, da streljajo le, če nekdo strelja proti njim. Županja Fort Wortha Bets Price pa je zahtevala strokovno preiskavo o delovanju policistov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije