POLICAJ Z NAPAKAMI

Policist odpuščen po 6. aretaciji

Posiljeval, grozil in ogrožal otroka. Prvič aretiran že leto dni po svečani prisegi.
Fotografija: Kljub vrsti aretacij je službo opravljal še do nedavnega.
Odpri galerijo
Kljub vrsti aretacij je službo opravljal še do nedavnega.

BRIDGEPORT – V manj kot dveh letih je bil policist Steven Figueroa iz Bridgeporta v Connecticutu v ZDA aretiran kar šestkrat. Kljub temu se vodstvu policijske postaje v Bridgeportu do nedavnega ni zdelo potrebno, da bi ga odpustili. Delovno mesto je moral zapustiti šele prejšnji teden.

»Potem ko smo preverili vse informacije v preiskavi, smo ugotovili, da je Steven Figueroa neprimeren za opravljanje dela,« so končno dognali po slabih dveh letih zapletov z zaposlenim. V notranji preiskavi so preverili prijave in obtožbe proti njemu zaradi nasilja v družini, in to je bila kaplja čez rob. Od 22. julija je suspendiran in ni prejemal plače.

Tri od šestih aretacij so se zgodile letos med 29. junijem in 29. julijem.
Figueroa je prisegel kot mož postave 20. septembra 2016. Prvič so ga aretirali novembra 2017. Obtožen je bil zavajanja in neprimernega ravnanja. Obtožnica je padla, ko se je žrtev odločila, da ne bo nadaljevala primera. Drugič je bil aretiran 8. aprila 2018 zaradi zalezovanja, kršitve miru in nadlegovanja druge stopnje, ker se je, oborožen, nepovabljen pojavil v stanovanju ženske, ko je ta prišla domov s prijateljem, kljub temu da se ji po navodilu sodišča ne bi smel niti približati.


Prijavo je podala ista žrtev kot v prvem primeru. Junija 2018 je policija v Milfordu obtožila Figueroo kršitve miru in nedotakljivosti, ni pa jasno, ali je šlo spet za isto žrtev. Obtožb ni ne priznal ne zanikal. Junija letos so ga aretirali pod obtožbo napada, nezakonitega omejevanja svobode, groženj in nevarnosti poškodbe otroka.

Zaradi istega incidenta so ga aretirali 20. julija, ko je bil obtožen spolnega napada prve stopnje. Žrtvi je grozil, da jo bo ubil, če ga bo prijavila in bo zaradi nje izgubil službo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije