POČILO JE

Silovita eksplozija vzela najmanj 27 življenj, poškodovanih vsaj 2500 (VIDEO)

Škoda v Bejrutu je velikanska.
Fotografija: Tresla so se tla. FOTO: Karim Sokhn Via Reuters
Odpri galerijo
Tresla so se tla. FOTO: Karim Sokhn Via Reuters

V libanonski prestolnici Bejrut sta danes odjeknili dve siloviti eksploziji, ki sta pretresli mesto, povzročili požar in v zrak poslali temne oblake dima. Libanonski mediji so objavili posnetke ljudi, ki so ujeti pod ruševinami. Varnostni viri so potrdili, da sta eksploziji odjeknili na območju pristanišča. Minister je sporočil, da je umrlo najmanj 27 ljudi, poškodovanih pa jih je okoli 2500.

Nekatera območja so ostala brez elektrike. »Stavbe se tresejo,« je tvitnil eden od prebivalcev. Varnostne sile so za javnost zaprle celotno območje pristanišča, dostop je dovoljen le reševalcem, gasilcem in svojcem delavcev, ki so zaposleni na območju. 
Silovita eksplozija v Bejrutu. FOTO: Mohamed Azakir, Reuters
Silovita eksplozija v Bejrutu. FOTO: Mohamed Azakir, Reuters

Po nekaterih poročanjih je počilo v skladišču z eksplozivi.
 
Generalmajor Abas Ibrahim je libanonskim medijem povedal, da je najverjetneje vir eksplozije skladišče v pristanišču, kjer so shranjevali eksplozivne materiale. Šlo naj bi za material, ki so ga zasegli pred leti. Napovedal je preiskavo incidenta.

Eksplozijo so slišali celo v Nikoziji na Cipru, ki je od Bejruta oddaljena okoli 240 kilometrov. Sicer se Libanon ubada z najhujšo gospodarsko krizo v zadnjih desetletjih in pred petkovo objavo obsodbe za umor libanonskega premierja Rafika Haririja leta 2005. Obtoženi so štirje člani šiitskega gibanja Hezbolah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije