KRVAVI POHOD

Pobesnelega morilca pokončal someščan Nenad: takšna je njegova usoda (FOTO)

Nenad Neno Kaluđerović je po streljanju izginil. »Človek, ki je očistil cetinjske ulice demona. Heroj, junak. Danes si rešil več življenj. Naj to ulico poimenujejo po tebi. Zapor ni zate, ker nisi grešil, ti si rešil življenja.«
Fotografija: Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters
Odpri galerijo
Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters

Črnogorska vlada je po strelskem pohodu na Cetinju, v katerem je v petek umrlo 11 ljudi, razglasila tridnevno žalovanje po vsej državi. Svojcem preminulih in črnogorskemu premierju Dritanu Abazoviću je sožalje ob tragičnem dogodku izrekel tudi premier Robert Golob, ki je ostro obsodil strelski pohod.

Do incidenta je prišlo v cetinjskem naselju Medovina, kjer naj bi se moški po družinskem prepiru odpravil na ulico in streljal na mimoidoče. Po poročanju črnogorskega časnika Vijesti je bil 34-letni moški oborožen z lovsko puško. Blic je razkril, da je bil strelec Vuk Borilović

Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters
Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters

Policisti so se na dogajanje nemudoma odzvali in strelca poskušali obvladati, vendar se ta ni predal in je streljal tudi nanje. Napadalca naj bi po zadnjih podatkih ubil someščan, poroča črnogorska tiskovna agencija Mina. Blic poroča, da gre za Nenada Kaluđerovića.

Dve osebi so hospitalizirali v cetinjski bolnišnici, njuni življenji nista ogroženi. Štiri osebe so hospitalizirali in operirali v Kliničnem centru Črne gore, od koder sporočajo, da je eden od operiranih še vedno v smrtni nevarnosti.

Med šestimi poškodovanimi so tudi mladoletne osebe in policist.

Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters
Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters

»Kaj reči na tej točki? Črna gora je veliko izgubila. Težko se bo vrniti v družbeno normalnost,« je v odzivu po obisku poškodovanih dejal črnogorski premier Dritan Abazović.

Tudi predsednik države Milo Đukanović je na twitterju strelski pohod označil za tragedijo brez primere. »Žalujočim družinam in vsem, ki so izgubili svoje najdražje, izrekam iskreno sožalje. Vsi mi kot družba moramo biti solidarni z njimi v teh težkih časih,« je zapisal in ranjenim zaželel čimprejšnje okrevanje.

Svojcem preminulih in črnogorskemu premierju je sožalje ob tragičnem dogodku izrekel tudi premier Robert Golob, ki je prek vladnega profila na twitterju ostro obsodil strelski pohod.

Črnogorski notranji minister Filip Adžić je na novinarsko vprašanje, ali meni, da bi se lahko policija odzvala hitreje, odgovoril, da se mu zdi prezgodaj govoriti o tem. »V tem trenutku nikakor ne bi želel obremenjevati družin, ki trpijo in s katerimi sočustvujemo,« je dejal in dodal, da je po njegovih informacijah policist, ki je poskušal ustaviti storilca, utrpel poškodbo glave in ramen.

Vlada Črne gore je v petek zvečer razglasila tridnevno žalovanje po vsej državi. V skladu s sklepom vlade bodo ti dnevi žalovanja sobota, nedelja in ponedeljek.

Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters
Krvavi pohod na Cetinju. FOTO: Stevo Vasiljevic, Reuters

»Ob tridnevnem žalovanju bodo v skladu z zakonom o državnih simbolih in dnevu državnosti na vseh stavbah državnih organov in organov lokalne samouprave ter javnih zavodov izobešene zastave,« so zapisali v izjavi vlade. Na dan žalovanja na javnih mestih ne bodo izvajali javnih, kulturnih in zabavnih programov, v gostinskih objektih pa ne bodo predvajali glasbe. Tudi elektronski in drugi mediji bodo dolžni svoje programske vsebine prilagoditi dnevu žalovanja.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas