GROZLJIVKA NA PIKNIKU

Pet psov napadlo malo Ello: raztrgali so jo kot kos mesa

Objavljeno 27. september 2019 17.23 | Posodobljeno 27. september 2019 20.56 | Piše: T. V.

Lastnik psov je bil obsojen na 18 mesecev zapora.

Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
LIVERPOOL – Družinski piknik 7. maja 2016 v Liverpoolu se je sprevrgel v pravo grozljivko, ko je pet sosedovih psov vdrlo skozi ograjo, planilo na dveletno Ello in jo začelo gristi. »Imeli smo majhen piknik in jedli torto. Vedela sem, da so blizu psi, a niso lajali, le malce nemirni so se zdeli,« se tistega dne spominja Ellina teta Sandra. »Naslednjo minuto je počilo, skozi ograjo sem zagledala veliko glavo psa. Renčal je in bil videti zloben. Njegove oči so bile divje.« Z nečakinjo sta bili ujeti na spodnjem delu vrta, zato nista mogli pobegniti v hišo. Psi so napadli malčico, Sandra pa jo je skušala rešiti. »Ugriznili so jo v nogo in v obraz. Začela je izgubljati zavest.«

Lastnik psov je pritekel in skušal zamotiti pse, da sta Sandra in Ella lahko pobegnili. »Njeno lice je bilo razmesarjeno, močno je krvavela. Imela je belo majico, ki je bila povsem rdeča. Prepričana sem bila, da ne bo preživela,« je povedala teta za BBC. Deklico so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, kjer je ostala slab mesec in prestala 12-urno operacijo.

Lastnik psov je bil obsojen na 18-mesečno zaporno kazen, za 12 let so mu prepovedali, da bi imel pse, potem ko je priznal, da so bile živali res nevarne in težko obvladljive.
Deli s prijatelji