PETI ISKALNI DAN

Oče pogrešanega Mateja: Ni na vseh posnetkih Matej

Oče je potrdil, da je na nekaterih posnetkih njegov sin, v srbskih medijih pa so pisali o nekaj nenavadnih podrobnostih.
Fotografija: Plavalca naj bi nekdo posnel s telefonom. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Plavalca naj bi nekdo posnel s telefonom. FOTO: Youtube

Mineva že pet dni, odkar se je v Beogradu za 27-letnim Hrvatom Matejem Perišem izgubila vsaka sled. O veliki iskalni akciji poročajo hrvaški in srbski mediji, oglasil pa se je tudi Matejev oče Nenad, ki je potrdil, da je na nekaterih posnetkih z beograjskih ulic njegov sin. Tamkajšnji mediji so namreč naredili rekonstrukcijo Matejevega gibanja po srbski prestolnici na podlagi posnetkov, ki so jih zabeležile nadzorne kamere. 

Na portalu novosti.rs menijo, da gre pri vseh teh posnetkih za nekaj nenavadnosti. Po izginotju se je govorilo, da je imel Matej obute črne športne copate, medtem ko ima moški na posnetku bele. O njihovi barvi se policija uradno ni izrekala.

image_alt
Kaj je preganjalo pogrešanega Mateja? Na teh delih mesta se je gibal (FOTO)

Na enem posnetku je ura 1.45, kar bi pomenilo, da je Matej zapustil klub prej, kot je bilo sprva rečeno. Njegovi prijatelji so namreč povedali, da se je sled za Matejem izgubila okrog 2.30. Možno je seveda tudi, da ura na nadzornih kamerah ni povsem natančna ali pa da so prijatelji napačno ocenili, kdaj so ga nazadnje videli. Obstaja še en posnetek, na katerem nekdo plava v Savi. Čeprav je bilo najprej objavljeno, da je oče sprva potrdil, da je to njegov sin, pa je pozneje izjavo demantiral. Povedal je, da ni nikoli ni trdil, da je njegov sin v Savi, čeprav to še vedno ni izključeno.

image_alt
Pogrešani Matej tekal po ulicah in plaval v Savi, objavljeni novi posnetki (VIDEO)

Pri posnetku plavalca v Savi ni časovne oznake in se zdi, da ga je nekdo ročno posnel. Mogoče je tudi, da gre za posnetek nadzorne kamere, ki ga je nekdo posnel na telefon. To naj bi pojasnilo trzljaje in relativno slabo kakovost posnetka. 

»Ob posnetkih, na katerih je on, so zraven še nekateri, ki nimajo nobene zveze z njim. Jaz za posnetek, na katerem nekdo plava v Savi, nikoli nisem trdil, da je na njem Matej. Sploh ne verjamem, da gre za posnetek iz tistega večera. Pozanimal sem se, koliko stopinj je imela voda tistega večera, in je bilo pet stopinj. Jaz sem vaterpolist, vse življenje sem v vodi in ni mogoče, da na ta način plavate (prsno in kravl, op. p.) v tako hladni vodi, niti v neoprenu, kaj šele brez,« je za Index povedal oče Nenad.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije