PRETRESLJIVO

Oče, ki mu je voznik pred očmi zbil hčer: Vzel mi je življenje

Pijani voznik ni niti zaviral.
Fotografija: Hči je umrla pred njegovimi očmi. FOTO: HRT, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Hči je umrla pred njegovimi očmi. FOTO: HRT, posnetek zaslona

ZAGREB – Prometna nesreča, v kateri je umrla sedemletna deklica, je pretresla Blato, predel Zagreba. Prebivalci naselja so se zbrali na mestu, kjer je ugasnilo življenje deklice, da bi opozorili na nevarnost ceste. Zbrali so se stari in mladi, tekle so solze, na kraj smrti dekleta so polagali sveče.

Policija je potrdila, da je 33-letni voznik beemveja pod vplivom alkohola (v krvi je imel 0,34 promila) malo po 21. uri zbil deklico, ki je skupaj z očetom prečkala cesto na prehodu za pešce.

»Vzel mi je otroka, vzel mi je življenje. Tega ne bom prebolel zlahka. Stal sem na prehodu, ko je prinorel od zgoraj. Stal sem in rekel: 'Počakajte, dekleta, vidite, kako ta nori.' Stali smo. Ovinek je nepregleden. Rekel sem, da lahko gremo, in moja Greta je šla. On pa je prinorel, 80, 90, 100 (kilometrov na uro, op. p.), ni niti sledi zaviranja,« je za hrvaške medije povedal skrušeni oče, ki je bil priča smrti svoje hčerke.



»Slišal se je močan udarec, kot da je nekdo udaril v vrečo. Kmalu za tem so se zaslišali kriki. To je bil prizor, ob katerem zaledeni kri in je za vsakega starša nočna mora,« pa je za Jutarnji list povedala stanovalka, ki živi nedaleč.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije