ROP

Oče in sin iz rok varnostnikov iztrgala torbo s približno 90.000 evri

V Dubrovniku sta motorista varnostniku iztrgala kovček z 90.000 evri. Antuna K. je policija že iskala zaradi drugih dejanj.
Fotografija: Roparja sta se na podvig dolgo pripravljala, ugotavljajo. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Roparja sta se na podvig dolgo pripravljala, ugotavljajo. FOTO: Cropix

DUBROVNIK – Letališče dalmatinskega bisera je v ponedeljek šokiral drzni rop, v katerem sta neznanca na motorju iz rok varnostnikov iztrgala torbo s približno 90.000 evri. Izkazalo se je, da naj bi bila na delu oče in sin, verjetno del večje skupine, ki je dolgo načrtovala podvig.

Hrvaški mediji poročajo, da je policija prijela roparski dvojec, izkazalo pa se je še, da naj bi bil starejši stari znanec policije. Leta 2006 naj bi ga možje postave iskali, saj je Antun K. v Bosni in Hercegovini povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrlo pet ljudi, tudi dva policista, potem pa poškodovan spektakularno pobegnil iz mostarske bolnišnice in izginil, že leto prej pa je bil na seznamu osumljencev nedovoljene preprodaje avtomobilov v okolici Dubrovnika. Iskali so ga tudi zaradi suma gospodarskega kriminala, utaje davkov, zlorabe pooblastil in ponarejanja listin.


V ponedeljek se je na dubrovniškem letališču odvil pravi filmski rop, v katerem sta dobro pripravljena motorista presenetila varnostnika, ki sta proti kombiju nosila izkupiček iz brezcarinske prodajalne. V njem naj bi bili okoli 90.000 evrov gotovine in številna potrdila plačilnih in kreditnih kartic, oborožen rop pa sta opravila na parkirišču, v neposredni bližini prostorov letališke policije!

Oče in sin, ki sta vseskozi nosila čelado, sta se na letališče pripeljala z ukradenim motorjem (izmaknila sta ga tri dni prej pred dubrovniško restavracijo) in se z njim odpeljala. Vse kaže, da sta napad dolgo načrtovala, saj sta dobro poznala rutinsko delo varnostnikov in potek prenosa gotovine iz prodajalne do trezorja. Pod drobnogledom so zdaj tudi splošne varnostne razmere dubrovniškega letališča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije