NESREČE NI PREŽIVEL NIHČE

Objavili seznam potnikov strmoglavljenega letala, med žrtvami 15 otrok (FOTO)

Tudi na slovenskem zunanjem ministrstvu so potrdili, da so bili po prejetih podatkih na letalu samo tuji državljani.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Na potniškem letalu ukrajinske letalske družbe Ukraine International Airlines (UIA), ki je danes strmoglavilo kmalu po vzletu s teheranskega letališča, so bili večinoma tuji državljani, so potrdili v Kijevu. Med 176 državljani sedmih držav, ki so vsi umrli, je bilo največ Irancev in Kanadčanov ter 11 Ukrajincev.

Nihče ni preživel

Na letalu je bilo 167 potnikov, od tega 82 Irancev, 63 Kanadčanov, deset Švedov, štirje Afganistanci, trije Nemci ter trije Britanci, poleg njih pa devet ukrajinskih članov posadke, je sporočil predsednik ukrajinske letalske družbe Evgenij Dihne. Tako kot pred tem že uradni Kijev je tudi on potrdil, da so v nesreči umrli vsi na letalu. Svojcem je izrazil sožalje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tudi na slovenskem zunanjem ministrstvu so potrdili, da so bili po prejetih podatkih na letalu samo tuji državljani.
 
Preberite tudi:
V Iranu strmoglavilo letalo s 180 ljudmi: Ni možnosti, da bi našli preživele (FOTO in VIDEO)

Lokalne oblasti so sporočile, da je bilo med potniki 15 otrok in da na kraju nesreče okoli 500 reševalcev išče smrtne žrtve, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Krive naj bi bile tehnične težave

Letalo boeing 737, ki je bilo na poti v Kijev, je danes strmoglavilo nedaleč od iranske prestolnice okoli 6. ure po lokalnem času. Po poročanju iranskih medijev je strmoglavilo na kmetijskem zemljišču kakih 45 kilometrov severozahodno od teheranskega mednarodnega letališča.

Ukrajinsko veleposlaništvo v Iranu je sporočilo, da se je po prvih podatkih nesreča zgodila zaradi »okvare motorja zaradi tehničnih težav«, in izključilo možnost terorističnega napada.

Iranska državna televizija je objavila posnetke s kraja nesreče, kjer je videti reševalce, kako iščejo trupla na obsežnem območju, prekritem z razbitinami.

Letalo ravno s tehničnega pregleda

Letalska družba UIA je sporočila, da je bilo letalo novo in da je bilo pred dvema dnevoma na rednem tehničnem pregledu. Izdelano je bilo leta 2016, prejeli pa so ga neposredno od ameriškega izdelovalca Boeing, so zapisali na facebooku in dodali, da so do nadaljnjega ustavili vse polete v Teheran in iz njega.

Boeing je tvitnil, da so iz medijev seznanjeni z nesrečo v Iranu in da zbirajo informacije.

Leta 1992 ustanovljena letalska družba Ukraine International Airlines ima po lastnih navedbah 42 letal, tedensko pa opravijo okoli 1.100 letov v 38 držav.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas