Novo upanje za starše: je Maddie vendarle živa?

Nemški preiskovalci brez forenzičnih dokazov. Brückner je morda serijsko napadal deklice v Algarveju.
Fotografija: McCannova ni edina žrtev obsojenega Nemca, so prepričani preiskovalci. FOTO: Hugo Correia/Reuters
Odpri galerijo
McCannova ni edina žrtev obsojenega Nemca, so prepričani preiskovalci. FOTO: Hugo Correia/Reuters

Portugalska policija je takoj po izginotju Madeleine McCann med dekličinim počitnikovanjem na Portugalskem storila številne napake, namigujejo nemški preiskovalci, ki so prepričani, da za izginotjem triletne Britanke 2007. stoji Christian Brückner, nasilnež, pedofil, ropar, preprodajalec mamil in morda celo morilec.

V Algarveju je policija obravnavala številne vlome in morda tudi poskuse ugrabitev otrok. FOTO: Rafael Marchante/Reuters
V Algarveju je policija obravnavala številne vlome in morda tudi poskuse ugrabitev otrok. FOTO: Rafael Marchante/Reuters

Kot smo že poročali, bi bil lahko Nemec kriv za izginotja in tudi umore številnih drugih otrok, kot kaže, pa so morda celo 18-krat v obdobju šestih let na območju Algarveja podobna dejanja preprečili starši, ki so zasačili vlomilca. Prav vsi so poročali o mlajšem moškem, ki naj bi neznosno zaudarjal, zaradi česar je policija domnevala, da je pobegli osumljenec morda smetar ali brezdomec – kar pa je vsaj občasno bil prav Brückner, ki je na Portugalskem živel v zanemarjeni hiši, nekaj časa v avtodomu, verjetno tudi na ulici.

Skorajšnjemu ugrabitelju niso prišli nikoli na sled, vendar, zanimivo, nanj niso pomislili, ko je izginila Maddie, se za glavo držijo nemški preiskovalci, še večja uganka pa jim je, zakaj ni bil Brückner na Portugalskem zapisan tudi kot pedofil in spolni nasilnež, glede na to, da je do leta 2007 nabral številne obtožbe in obsodbe, tudi za posilstvo 72-letne Američanke dve leti prej, temveč le kot preprodajalec mamil.


Kot smo že pisali, Brückner tako o Maddie kot o številnih drugih nerešenih primerih, tudi z drugih koncev Evrope, molči in si prizadeva za pogojno izpustitev (v Kielu sedi zaradi posilstva ameriške vdove in preprodaje mamil), nemški preiskovalci pa so zakoncema McCann le ponudili žarek upanja: ker nimajo forenzičnih dokazov, ki bi potrjevali dekličino smrt, so svoje prepričanje, da je Maddie mrtva, preklicali: priznavajo, da so bile njihove ocene, da so jo umorili takoj po ugrabitvi, prenagljene in zgolj logično sklepanje, zdaj menijo, da vseeno obstaja majhna možnost, da bi pogrešano utegnili najti še živo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije