JUNAŠKI NIDŽA

Nikola (3) na cevkah, njegovi starši pa žrtev prevare

Rodil se je z downovim sindromom, več mesecev je bil v komi.
Fotografija: Mali Nikola Stakić FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Mali Nikola Stakić FOTO: Facebook

BEOGRAD – Slovenija je stopila skupaj v želji, da pomaga 19-mesečnemu Krisu Zudichu, iz Srbije pa prihaja žalostna zgodba o triletnem Nikoli Stakiću, ki je zadnje mesece v zelo težkem stanju. Medtem ko njegovi vrstniki veselo tekajo naokoli in se igrajo, se Nikola bori za življenje: ne more hoditi, ne more dihati brez cevk, ne more jesti ...
 
Preberite še:

Preko 600 tisočakov za Krisa! Pred polfinalom prodal karto, ne boste verjeli, kaj je storil kupecNikoli cevke dobesedno predstavljajo življenje, brez njih ne more dihati. Vendar pa v Srbiji v prosti prodaji ni petmilimetrskih cevk, ki mu najbolj ustrezajo, zato se njegovi starši na vse pretege trudijo, da bi jih našli. Ko jim zaloga usahne, prek facebooka prosijo ljudi za pomoč. Mnogi njihove prošnje uslišijo, najdejo pa se tudi brezsrčneži. Kot je za srbske medije povedal Darko Stakić, so bili pred dnevi žrtev prevare. Oglasila sta se jim moški in ženska in zagotovila, da imajo v lekarni v njunem kraju ustrezne cevke. Ker naj bi jih bilo v lekarni le osem, so Stakićevi ženski nakazali 7000 dinarjev, na koncu pa so ostali brez cevk in brez denarja.

Dvakrat so ga oživljali

»Naš nindža se junaško bori. Ne vemo, kdo so ljudje, ki so nas prevarali, a smo v svoji muki verjeli, da ljudje ne bodo izrabljali spletnih omrežij, da bi se okoristili. Kaže, da smo se zmotili,« je zapisal Darko. Razkril je tudi, da Nikola napreduje, upa pa, da bo sin šel na zdravljenje in na presaditev matičnih celic.

Nikola se je rodil z downovim sindromom. Še kot dojenčka so ga dvakrat oživljali, pri šestih mesecih pa je imel prvo operacijo na srcu. Aprila lani so mu odpovedali vsi organi. Iz kome se je zbudil po nekaj mesecih. Staršem so zdravniki povedali, da ima težko poškodovane možgane in da bo vegetiral.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije