ŠOKANTNI POSNETKI

Nemočne otroke vezali za radiator (FOTO + VIDEO)

Vodstvo bosanskega zavoda že razrešili. To je moderno suženjstvo, pravi poslanka.
Fotografija: To je le ena od grozljivih fotografij iz Zavoda Pazarič. FOTO: klix.ba
Odpri galerijo
To je le ena od grozljivih fotografij iz Zavoda Pazarič. FOTO: klix.ba

»Jamčim z življenjem, da fotografije niso nastale v času, ko sem bil jaz direktor. Zelo sem zgrožen. Zaposlenim sem prepovedal, da bi kaj takega počeli z otroki. Če bo interna preiskava pokazala, da se je to res dogajalo, bodo vsi nosili posledice.« Tako je po sredini objavi grozljivih fotografij iz Zavoda za varstvo duševno prizadetih otrok in mladine Pazarić v Bosni in Hercegovini zatrdil zdaj že bivši direktor Redžep Salić.


Vlada BiH ga je namreč, tako kot še nekaj drugih odgovornih, včeraj razrešila s položaja, zavod pa sta že obiskali tožilka in pristojna inšpekcija. Njihova glavna naloga je preiskati dogajanje v ustanovi, predvsem ravnanje odgovornih do mladih varovancev.

S protestom so zahtevali, da odgovorni v zavodu dobijo odpoved. FOTO: Dnevni avaz
S protestom so zahtevali, da odgovorni v zavodu dobijo odpoved. FOTO: Dnevni avaz
Kot je v sredo z objavo fotografij razkrila poslanka bosanskega parlamenta Sabina Ćudić, so bili otroci privezani na pohištvo in ob radiatorje. Šokantni so bili tudi posnetki, na katerih se je videlo, da so imeli nekateri roke zvezane za hrbtom in da so morali biti v takem položaju večino dneva in vso noč. Zaradi tega so poročali o telesnih poškodbah in slabšanju zdravstvenega stanja. Ćudićeva je takšno ravnanje zaposlenih označila za moderno suženjstvo. »Otroci so sami nastavljali roke, da so jih zvezali, saj so bili navajeni na to, da so bili po 14 ur privezani za radiator,« je med drugim povedala. Da mora vlada takoj ukrepati in z zavoda umakniti vse odgovorne, ki so vedeli za takšno početje, pa niso prav nič ukrepali, so v četrtek pred stavbo vlade protestirali ogorčeni posamezniki s transparenti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije