STRELSKI POHOD

Nekdanji NFL-igralec ubil pet ljudi, tudi dva otroka

Na koncu je sodil še sebi.
Fotografija: Phillip Adams je kariero končal leta 2015. FOTO: Kirby Lee-usa Today Sports Via Reuters
Odpri galerijo
Phillip Adams je kariero končal leta 2015. FOTO: Kirby Lee-usa Today Sports Via Reuters

Nekdanji igralec ameriškega nogometa v NFL Phillip Adams (32) je v zvezni deželi Južna Karolina ubil pet ljudi, nato pa je sodil še sebi. Na naboru leta 2010 ga je izbralo moštvo San Francisco 49ers, poleg tega pa je igral še za New England Patriots, Seattle Seahawks, Oakland Raiders, New York Jets in Atlanta Falcons, a nikjer ni imel vidnejše vloge. Skupaj je odigral 78 tekem.

V sredo je Adams v Rock Hillu ubil 70-letnega zdravnika, njegovo 69-letno ženo in njuna dva vnuka, stara pet in devet let. Pred hišo je ustrelil tudi 38-letnega moškega, preden se je odpeljal do hiše svojih staršev in tam sodil še sebi. Šesta žrtev je trenutno v bolnišnici z resnimi strelnimi ranami, je o zločinu dejal tiskovni predstavnik šerifovega urada v okrožju York Trent Faris.

Sicer nista ne vodja forenzične službe ne šerif okrožja želela uradno potrditi identitete storilca, je pa za lokalno televizijsko postajo Adamsov oče Alonzo potrdil smrt sina in dejal, da ga je igranje profesionalnega ameriškega nogometa med letoma 2010 in 2015 povsem uničilo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas