Naključno našel novorojenko, živo zakopano

Oče je kopal grob za hčer, ko je zaslišal jok. Punčka, ki so jo zakopali v glineni posodi, okreva.
Fotografija: Lokalni politik ob novorojenki
Odpri galerijo
Lokalni politik ob novorojenki

NEW DELHI – Na severu Indije, v državi Utar Pradeš, so našli v plitev grob zakopanega živega novorojenčka. Policijski komandir Abhinandan Singh je povedal, da je novorojeno deklico povsem naključno našel vaščan Hitesh Sirohi, ki je prav tam kopal grob za svojo hčer, ki je umrla le nekaj minut po rojstvu. »Med kopanjem je z lopato udaril ob glineno posodo, jo potegnil ven in odprl, v njej pa zagledal dojenčka,« je dejal komandir.

Sirohi je povedal, da je bila deklica ovita v plenico in da je jokala: »V nekem trenutku sem pomislil, da je oživela moja hči. A glasek je prihajal iz posode.« Punčko je hitro potegnil iz lonca in poklical pomoč. Deklico, ki so jo zakopali 90 centimetrov globoko, so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer jo zdravijo in po komandirjevih besedah dobro okreva, policija pa je že sprožila preiskavo incidenta, najprej bodo poskušali najti starše: »Sumimo, da se je to zgodilo z njihovo privolitvijo.«


V Indiji se roditi kot deklica ni največja sreča, ženske so namreč v družbi pogosto diskriminirane, deklice pa bolj kot ne veljajo za finančne breme družine, zlasti v bolj siromašnih skupnostih. Ženske neželene hčere splavijo na nezakonitih klinikah, redki niso niti umori deklic takoj po rojstvu: aktivisti pravijo, da je zaradi tradicionalnega poveličevanja dečkov zaradi detomora umrlo na milijone deklic.

O podobnem primeru so poročali januarja, ko so našli zakopano tri tedne staro deklico, vaščani so iz plitkega groba slišali njen jok. Odpeljali so jo v bolnišnico, a je nekaj tednov pozneje umrla. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije