NEVERJETNO

Naključna obiskovalka preprečila ugrabitev osemletnice izpred šole

Na srečo je krike deklice in njene sestre, ki je bila priča dogodku, slišala odrasla oseba, ki se je takoj odzvala.
Fotografija:  FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
 FOTO: Getty Images

Policija išče neznano žensko, ki je osumljena poskusa ugrabitve mladoletne deklice Z. P. pri vhodu na dvorišče osnovne šole v Beogradu. Na srečo je krik osemletne deklice slišala odrasla oseba in prihitela na dvorišče, zaradi česar je ženska pobegnila.

Incident, ki se je zgodil ta teden, je pretresel srbsko javnost. Ugotovili so, da je ženska deklico, ki obiskuje drugi razred, in njeno dve leti starejšo sestro, zasledovala od bližnje avtobusne postaje pa vse do šole. Ko je videla, da bosta vstopili na dvorišče, je mlajšo zgrabila za roko in jo hotela odvleči.

Prestrašena deklica je začela kričati, prav tako njena sestra, ki je dogajanje opazovala. Njune krike pa je slišala ženska, ki je slučajno ravno vstopila v šolo, in takoj pritekla na dvorišče. Tam je videla nenavaden prizor, deklica se je želela rešiti prijema, vendar neuspešno. Proti nasilni ženski je zakričala, naj takoj izpusti deklico, nakar je ženska to res naredila in se pognala v beg. Rešiteljica je pretreseno dekle odpeljala v šolo in o dogodku obvestila zaposlene na šoli. Ti so takoj poklicali policijo in dogodek prijavili.

Deklica ni poškodovana, je le prestrašena, prav tako kot številni starši otrok, ki obiskujejo to šolo v Beogradu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije