STRELSKI POHOD

Najstnica (12) ustrelila dva sošolca

V Združenih državah nov strelski obračun med otroki. 15-letnik, ranjen v glavo, v kritičnem, a stabilnem stanju.
Fotografija: Vklenjeno deklico peljejo na zaslišanje.
Odpri galerijo
Vklenjeno deklico peljejo na zaslišanje.

LOS ANGELES – Združene države pretresa nov strelski pohod na srednji šoli. Dva najstnika sta bila v četrtek zjutraj ustreljena v razredu, kmalu zatem je policija aretirala 12-letno učenko. Streli so v šoli Salvador Castro, soseska Westlake, odjeknili nekaj pred deveto uro zjutraj. V glavo je bil ustreljen 15-letni deček, prav toliko staro dekle pa v zapestje. Deček je v kritičnem, a stabilnem stanju, življenje deklice pa ni ogroženo. Ranjene so bile še tri druge osebe, vendar ne neposredno zaradi strelov, 11-letni fant, 12-letno dekle in 30-letna ženska.
Televizijske kamere so na prizorišču posnele temnolaso deklico, ki so jo vklenjeno peljali iz šole. Najstnica naj bi bila tudi glavna osumljenka za zločin. Novica o streljanju je hitro dosegla starše, ti so množično prihiteli pred šolo po svoje otroke.

Policist Edward Bernal je potrdil, da so pištolo že našli. Večina dijakov prihaja iz Latinske Amerike in revnih družin. Celotno območje šole so zaprli, otroke pa so varno odpeljali iz stavbe. Po pregledu so objekt že označili za varen.
Na prizadeti srednji šoli redno iščejo orožje z detektorji kovin vse od leta 1993, ko sta dva dijaka umrla v neposrednem strelskem obračunu. So pa aprila lani nadzorne službe ugotovile, da šole ne izvajajo pregledov vsakodnevno, pa tudi iskalci kovin naj ne bi bili ustrezni. Novinarji so pozneje izsledili dijaka, ki je bil med streljanjem v šoli. Zatrdil je, da ni bilo namerno, da je bilo dekle prepričano, da gre za igračo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije