Najmlajša žrtev koronavirusa: umrla je 16-letna dijakinja

Smrt dijakinje je dokazala, da novi koronavirus ne ogroža le starejših ali ljudi s kroničnimi boleznimi.
Fotografija: Koronavirus je vzel mlado življenje. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Koronavirus je vzel mlado življenje. FOTO: Reuters

Francijo je pretresla smrt 16-letne Julie Alliot zaradi koronavirusne bolezni 19. Najstnica je pred tednom dni le malo kašljala, v sredo pa je postala najmlajša žrtev te bolezni v Franciji. »Nikoli ne bomo vedeli, zakaj,« je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala njena mati Sabine. V Franciji je do zdaj zaradi te bolezni umrlo skoraj 1700 ljudi.

»Malo je kašljala, tako kot mnogi ob koncu zime,« je povedala Sabine. Kašelj si je lajšala s sirupom za kašljanje in inhalacijami. V soboto pa jo je začelo tiščati v pljučih. »Nič hujšega, le težko je prišla do sape.« Kmalu jo je napadel kašelj, zato jo je mati odpeljala k zdravniku. Ta je poklical reševalce, prišli pa so gasilci, ki se v Franciji pogosto odzovejo na nujne klice.
Preberite tudi: Koronavirus ubil komaj 21-letno dekle: »Bila je popolnoma zdrava«

Zdravniki trdili, da ni nič resnega

Zdravniki so ji povedali, da so rentgenske slike pokazale pljučni edem, a češ da ni nič resnega. Tisto noč je imela Julie znova težave z dihanjem in z reševalnim vozilom so jo prepeljali na pediatrično kliniko Necker v Parizu, kjer so opravili še dva testa za koronavirus. V torek so jo sprejeli na intenzivno nego. Ko jo je Sabine obiskala, je bila Julie prestrašena. Lahko je govorila, vendar je bila izčrpana in tožila je, da jo boli srce.

Zadnja testa za koronavirus sta bila negativna. Sabine je hčerki zaželela lahko noč in odšla domov. Nekaj ur kasneje so jo klicali iz bolnišnice in ji povedali, da je bil eden od testov pravzaprav pozitiven, Julijino stanje pa se je poslabšalo, tako da so ji morali v sapnik vstaviti cevko, da je lahko dihala. Čez nekaj ur je bila mrtva ...
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije