ULTRA

Na Ultri v Splitu vsepovsod droga, eden celo umrl

Na največjem festivalu elektronske glasbe v regiji je policija zasegla veliko drog.
Fotografija: Festival Ultra je znova privabil več kot 120.000 ljudi. FOTO: Facebook, Drew Ressler
Odpri galerijo
Festival Ultra je znova privabil več kot 120.000 ljudi. FOTO: Facebook, Drew Ressler

SPLIT – Konec tedna na Hrvaškem ni bilo vse v znamenju nogometa, noro je bilo tudi v Splitu na festivalu elektronske glasbe Ultra, ki ga je znova obiskalo okoli 120.000 ljudi.

Večjih izgredov ni bilo, vseeno pa hrvaški Index poroča, da je v splitski bolnišnici umrl eden od udeležencev Ultre. Potrdili so, da gre za tujega državljana. Zdravniško pomoč je poiskal že na stadionu Poljud in pozneje izgubil zavest, nato pa pozneje v bolnišnici umrl. Vzrok smrti še ni znan. Zdravniško pomoč je potreboval tudi 23-letnik, ki je padel z nekaj metrov višine in se huje poškodoval, je pa zunaj smrtne nevarnosti.
 

Droge in smeti


Splitska policija je sicer imela kar nekaj dela, zlasti pri obravnavi prepovedane uporabe in preprodaje drog. Tako je oglobila 102 človeka, med njimi je bil rekorder 28-letni Hrvat, pri katerem je policija našla kar 49 kilogramov marihuane. Zalogo, ki jo je preprodajalec najbrž imel kar za celotno poletno sezono, so mu policisti zasegli in mu odvzeli prostost. 

Nekaj težav so imele mestne oblasti tudi v jutranjih urah, ko so morali pospraviti na kupe smeti, pa tudi zaradi žurerjev, ki so vse povprek ležali po pločnikih in ulicah Splita. 


 

Z materjo na Ultro


Letošnja Ultra je bila že šesta po vrsti, obiskovalci pa so prispeli z vseh koncev sveta. Portal 24sata je med drugim objavil zgodbo o Američankah, 50-letni Mirandi Erdenberger in njeni 23-letni hčerki Mayi, ki sta se na festivalu zabavali skupaj. »Ne razumem, zakaj bi bilo to kaj čudnega, da se skupaj zabavava?« je dejala Miranda. »Rada grem skupaj z mamo, saj se imava vedno dobro,« pa je dodala Maya. Obe sta bili tudi za Ultro primerno opravljeni, namreč pomanjkljivo in izzivalno.Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije