SMRT V SNEGU

Na skrajnem severu Norveške plazovi zahtevali življenja, umrl tudi slovenski državljan

Več mrtvih v snežnih plazovih na Norveškem.
Fotografija: An avalanche occuring in the Rocky Mountains, near Canmore, Alberta FOTO: Stefonlinton Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
An avalanche occuring in the Rocky Mountains, near Canmore, Alberta FOTO: Stefonlinton Getty Images/istockphoto

Na severu Norveške se je v petek v roku nekaj ur sprožilo več snežnih plazov. Pri tem so umrle štiri osebe, med njimi dve na otoku Reinoya, kjer je plaz po poročanju britanskega BBC odnesel v morje hišo in hlev s 140 kozami.

O žrtvah so po navedbah nemške tiskovne agencije dpa poročali še iz občin Nordreisa in Lyngen. Po pisanju BBC News sta bila oba turista, njuna narodnost še ni znana. Norveški časnik VG medtem navaja, da je v prvem primeru šlo za šest turistov iz Slovenije od katerih je ena oseba umrla, ena pa je poškodovana. Omenjeno je potrdila županja mesta Anita Nyvoll. Da je ena od štirih žrtev snežnih plazov slovenski državljan, so danes za STA potrdili na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve.

Premier Jonas Gahr Store je smrti opisal kot 'tragičen začetek velike noči'. V tem letnem času se na Norveškem skoraj vsak dan sprožajo snežni plazovi. Ti po ocenah strokovnjakov ogrožajo sedem odstotkov ozemlja države, navaja BBC.

V petek so oblasti zaradi velike nevarnosti snežnih plazov evakuirale več manjših mest v regiji Troms, saj so meteorologi napovedovali snežna neurja in močan veter.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije