ŠTIRI MESECE SO JO ISKALI

Mož naj bi ženo pokončal z nožem, truplo pa potisnil v greznico

Umor naj bi se zgodil po verbalnem in fizičnem spopadu med 46-letnico in njenim 50-letnim soprogom.
Fotografija: Hrvaški policist. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Hrvaški policist. FOTO: Getty Images, Istockphoto

ZAGREB, VUKOVAR – Hrvaška policija je danes potrdila, da so v greznici družinske hiše v vasi Petrovci nedaleč od Vukovarja našli truplo 46-letnice, ki so jo pogrešali več mesecev – o najdbi trupla smo poročali že včeraj. Zaradi suma umora so priprli njenega 50-letnega moža, so danes potrdili na novinarski konferenci. Razkrili so tudi podrobnosti umora, ki je pretresel Hrvaško.

Izginotje 46-letnice sta konec julija letos prijavila njena mati in sin, potem ko ženske niso videli od 21. junija.

Večkrat zabodena

Policisti so truplo pogrešane našli v četrtek, potem ko so gasilci izčrpali vsebino greznice. Kot so pojasnili, je do umora prišlo po verbalnem in fizičnem spopadu med 46-letnico in njenim 50-letnim soprogom. Potem ko je osumljenec večkrat zabodel soprogo z nožem, je njeno truplo zavil v pregrinjalo in ga vrgel v greznico, so razkrili vukovarski policisti.

Poudarili so, da je šlo za enega najbolj zapletenih primerov, ki so ga preiskovali več kot tri mesece. Pred tem niso prejeli nobenih ovadb zaradi nasilja v tej družini, so zatrdili. Soproga so osumili umora, potem ko so preverili kratka sporočila z mobilnega telefona žrtve in ugotovili, da ženska ni pošiljala sporočil, ki so jih zasledili.

Zatrjeval, da se bo kmalu vrnila

Hrvaški mediji so poročali, da je 50-letnik med preiskavo zavajal policijo z obvestilom, da imata stike z ženo, ki naj bi mu povedala, da se bo kmalu vrnila domov. Podobno je trdil tudi sorodnikom žrtve, je danes poročal Jutarnji list. Navaja, da je osumljenec umora upokojeni vojni veteran, ki je bil zaposlen na hrvaškem obrambnem ministrstvu.

Omenja tudi izjave sosedov, da je bil 50-letnik ljubosumen in zelo strog do otrok.

Umorjena ženska je bila mati štirih sinov, med katerimi sta dva iz njenega prvega zakona.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije