NAPAD

Moški iz Alžirije z nožem nad policiste, vzklikal je »Alah akbar!«

V Barceloni ob napadu na policijsko postajo ubit moški.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

CORNELLA – Moški, oborožen z nožem, je danes poskušal napasti policiste na policijski postaji v Barceloni. Napadalca so ustrelili, pri čemer je umrl, je na Twitterju sporočila katalonska policija.

Lokalni mediji so ob sklicevanju na policijo poročali, da gre za 29-letnega moškega iz Alžirije, ki je ob napadu na policijsko postajo v predelu Cornella de Llobregat vzklikal »alah akbar« (bog je velik), poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Policija je sporočila, da incident obravnava kot teroristični napad. »Obravnavamo ga kot teroristični napad. Policist je uporabil pištolo, da je rešil svoje življenje,« je sporočil komandir katalonske policije Rafael Comes.

Sprožili so preiskavo, da bi ugotovili natančne okoliščine in motive za napad. Kmalu po napadu so preiskali napadalčevo stanovanje, pri čemer so zaslišali njegovo partnerko.

Ravno v petek so se v Barceloni spomnili žrtev džihadističnih terorističnih napadov, ki sta pred enim letom pretresla katalonsko prestolnico in bližnji Cambrils. Tedaj je bilo ubitih 16 ljudi, še 130 pa jih je bilo poškodovanih.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas