ŠOK NA PLAŽI

Morski pes pri Viru

Jutranji preplah na čudoviti plaži Radnjača. Je bil zares morski pes ali je bila jadrovnica?
Fotografija: Kopalce je prestrašil jutranji obiskovalec zaliva.
Odpri galerijo
Kopalce je prestrašil jutranji obiskovalec zaliva.

VIR – Radnjača na otoku Vir velja za eno najlepših hrvaških plaž, od zdaj pa tudi za eno najstrašljivejših. Kopalce je namreč prišel nevarno blizu pozdravit morski pes!

Turistom na Viru ni dolgčas. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Turistom na Viru ni dolgčas. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Obiskovalci so v zgodnjih jutranjih urah nad gladino vode šokirani uzrli repno plavut, ki je nežno glisirala po mirnem zalivu. Nekateri so zagnali pravi preplah, posebno ko je žival vstopila v predel za kopalce, spet drugi pa so se povsem mirno in nemoteno še naprej namakali v varni plitvini. Ker sodobne tehnologije nikomur ne manjka niti na poletnem oddihu, so mnogi prijeli različne snemalne naprave in v kader začeli loviti morskega psa, najstnika iz Osijeka pa nista hotela zamuditi akcije, zato sta se podala v pravo počitniško dogodivščino in odveslala v zaliv kljub svarilom nekaterih modrejših in starejših kopalcev. Ali je res veliki beli ali sinji, sta se Mate in Ivan hotela prepričati na lastne oči, po njuni oceni se je izkazalo, da je bil druge vrste, dolg je bil manj kot dva metra, sta pozneje junaško razlagala medijem. S tem ko sta se morskemu psu približala, sta žival preplašila in jo nehote prepričala, da se je potopila pod pregrado na gladini in zapustila kopališče ter odplavala daleč od radovednih in hkrati prestrašenih pogledov.

Poznavalci so pozneje zanikali, da je na Radnjačo zaplaval morski pes, šlo naj bi za ribo sinja jadrovnica, a kljub temu ne gre zanemariti, da morski psi v Jadranskem morju niso redkost, jih pa res le občasno zanese do obale.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas