MORILA STA

Mlada morilca sta umrla v divjini

Trupli kanadskih najstnikov našli v gozdu. Umorila mladi par in predavatelja botanike.
Fotografija: Osumljena morilca nista preživela v naravi.
Odpri galerijo
Osumljena morilca nista preživela v naravi.

SAANICH – Največja iskalna akcija v kanadski zgodovini, v kateri sta moči združili policija in vojska in ki je trajala več tednov, se je končala. Devetnajstletnega Kama McLeoda in osemnajstletnega Bryerja Schmegelskega, osumljena umora ameriško-avstralskega para in starejšega moškega v Britanski Kolumbiji, so našli mrtva v gozdu.

Kam in Bryer sta bila prijatelja že od otroških dni, 13. julija pa sta zapustila domači Port Alberni in domačim naznanila, da gresta v Yukon iskat delo. Za njima se je izgubila vsaka sled, dva dni pozneje pa so mediji že poročali o truplih mladega para, 24-letne Američanke Chynne Deese in 23-letnega Avstralca Lucasa Fowlerja, ki so ju našli ustreljena ob njunem pokvarjenem kombiju. Par je menda nameraval obiskati kanadske narodne parke, a sta očitno naletela na morilca. Nekaj dni pozneje je policija 500 kilometrov stran našla požgan poltovornjak, s katerim sta odpotovala McLeod in Schmegelsky, v njem pa truplo 64-letnega predavatelja botanike iz Vancouvra Leonarda Dycka.
Kanada še ni doživela tako obsežne iskalne akcije.
Kanada še ni doživela tako obsežne iskalne akcije.

Policija je takrat najstnika razglasila za osumljenca za trojni umor in sprožila obsežno iskalno akcijo, ki jo je omejila na območje mesta Gillam. Po več dneh iskanja so najstnika našli mrtva v gozdu, vzrok smrti pa ostaja neznan, čeprav je divjina na tistem koncu neusmiljena. Prav tako je še vedno neznan motiv za umor nesrečne trojice, po poročanju znancev in šokiranih svojcev pa sta osumljenca pogosto zabredla v težave: bila sta povezana s spletno kockarsko skupnostjo, zbirala sta nacistične predmete in gojila skrajno desno usmerjene nazore. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije