STOP, POLICIJA

Migrante naplahtali, da gre za Kolpo, mislili so, da so v Sloveniji

V skupini je bilo od 15 do 20 oseb.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

ZAGREB – Hrvaški policisti so v sredo zvečer ustavili skupino migrantov, ki so hodili ob državni cesti v karlovški soseski Rakovac, so poročali hrvaški mediji. V skupini je bilo od 15 do 20 oseb, ki so bile prepričane, da so v Sloveniji. Tihotapci ljudi naj bi skupini dejali, da je reka Korana mejna hrvaško-slovenska reka Kolpa.

Karlovški policisti so migrante ustavili, potem ko so jih prebivalci obvestili o skupini ljudi, ki peš hodi ob državni cesti, približno 40 kilometrov od meje med Hrvaško in BiH. Policija je prispela s tremi kombiji in odpeljala migrante, med katerimi so bili tudi otroci, je danes poročal lokalni radio Mrežnica na svoji spletni strani.

Ni bilo prvič, da je hrvaška policija ob državni cesti v Karlovcu ustavila migrante, ki so bili prepričani, da so nedaleč od hrvaško-slovenske meje ali že v Sloveniji. Tihotapci prepeljejo migrante od meje med Hrvaško in BiH ter jih pustijo na pol poti do slovenske meje, spominja danes Večernji list na svoji spletni strani.

Tako je bilo tudi v sredo, ko so tihotapci pustili skupino poleg reke, za katero so jim rekli, da je Kolpa, čeprav je šlo za Korano. Ker so prijetja vse pogostejša, saj policija nadzira mejo, se tihotapcem tokrat ni uspelo niti približati slovenski meji, navaja časnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije