GROZA

Mater in otroka zmečkalo dvigalo

Mož poskušal rešiti družino, a je bilo prepozno. Tožil bo odgovorne, a zakon je zelo mil.
Fotografija: Sosedje ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo v njihovem domu.
Odpri galerijo
Sosedje ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo v njihovem domu.

SIMFEROPOL – Pokvarjeno dvigalo je zmečkalo šestmesečnega dojenčka, nekaj minut za tem pa še njegovo mamo, ki je nekaj trenutkov pred smrtjo opravila klic na pomoč. Nesrečneža sta živela v devetem nadstropju stanovanjske stavbe v krimskem mestu Simferopol. Odpravila na sprehod, a se je dvigalo ustavilo med tretjim in četrtim nadstropjem. Osemintridesetletna Natalija Simonova je zato poskušala odpreti vrata in svojega sina potisniti skozi nastalo odprtino na varno. Voziček se je zataknil v vrata, nato pa se je dvigalo začelo nenadoma premikati gor in dol, kar je otročička zmečkalo.
Nad dvigalom so se že dlje pritoževali.
Nad dvigalom so se že dlje pritoževali.

Pretresena mati je klicala svojega moža Olega, ki je bil v času tragedije v stanovanju. »Poklicala me je iz dvigala, jokala je in kričala, rekla je, da je dojenček umrl,« se spominja Oleg. S sorodnikom sta stekla po stopnicah navzdol. Šele s pomočjo soseda so lahko odprli vrata dvigala in izvlekli voziček z otrokom.
Deček je bil zmečkan v vozičku.
Deček je bil zmečkan v vozičku.

Do deset dni zapora

»Moj sin je bil zmečkan v svojem vozičku, tam je visel s povešeno glavico,« je z zlomljenim glasom povedal oče. »Za trenutek smo pomislili, da je morda še živ. Prerezali smo voziček, nato pa se je dvigalo začelo premikati navzgor in ubilo še mojo ženo.« Nesrečna mati je tako umrla le pet minut za svojim otrokom. »Dvigalo se je premikalo gor in dol kot ponorelo. Ne morem verjeti, da sta oba mrtva.« Stanovalci so se redno pritoževali nad pokvarjenim dvigalom, a odgovorni ga niso hoteli popraviti.
Natalija je umrla pet minut za otrokom.
Natalija je umrla pet minut za otrokom.

Oleg je ostal sam s 14-letno hčerko Valerijo in osemletnim sinom Mihaelom. Zaklel se je, da bo od odgovornih iztožil odškodnino. »Vem, kdo je odgovoren za te bloke, tožil jih bom. Tožil bom njihove šefe, ker niso storili ničesar, da bi popravili dvigalo.« Po ruskem kazenskem zakonu lahko tistega, ki zakrivi smrt zaradi povzročanja splošne nevarnosti, doleti največ deset dni zaporne kazni. Natalijo in njenega sina so pokopali v isti krsti v prestolnici Krima.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije