PROMETNA NESREČA

Kolesarski svet v šoku: Rebellina je zbil tovornjak

Umrl je v tragični prometni nesreči med kolesarjenjem.
Fotografija: Rebellin med prvo etapo Dirke po Sloveniji, v Ljubljani, 19. junija 2019.  FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Rebellin med prvo etapo Dirke po Sloveniji, v Ljubljani, 19. junija 2019.  FOTO: Uroš Hočevar

Znani italijanski kolesar Davide Rebellin je danes umrl v prometni nesreči, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Enainpetdesetletnega Rebellina je med kolesarjenjem v bližini cestnega odseka Montebello Vicentino pri Vicenzi zbil tovornjak. Ansa je zapisala, da voznik tovornjaka pri tem ni opazil nesreče in je nadaljeval vožnjo.

Rebellin je v svoji dolgoletni karieri kar trikrat zmagal na Valonski puščici v letih 2004, 2007 in 2009, na najbolj znanih klasičnih enodnevnih dirkah pa je smetano pobral tudi na dirkah v San Sebastianu 1997, Liege–Bastogne–Liege in Amstel Gold Race v letu 2004.

Letos je nastopil v Sloveniji

V letu 2004 mu je uspel veliki met, ko je slavil kar na treh velikih kolesarskih enodnevnih dirkah, po eno etapno zmago pa je dosegel tudi na večdnevnih dirkah v Italiji 1996, od Tirenskega do Jadranskega morja 2001 in Pariz–Nica 2008.

Letos je Rebellin nastopil tudi na veliki nagradi Kranja in osvojil 18. mesto.

Njegovo kariero so zaznamovali tudi dopinški škandali. Na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 je na cestni dirki osvojil odličje srebrnega leska, a so mu ga nato odvzeli zaradi jemanja prepovedanih poživil in mu v naslednjih dveh letih prepovedali nastope na kolesarskih dirkah.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas