MED DOPUSTOVANJEM

Ko so policisti odprli prtljažnik, si niso mogli opomoči od šoka: zaradi 41 kilogramov »spominkov« s plaže aretirali Francoza

Odvzem, posest ali prodaja peska, proda, kamnov ali školjk, nabranih na Sardiniji brez dovoljenja, se kaznuje z globo.
Fotografija: Sardinija je znana po neokrnjenih belih peščenih plažah.  FOTO: Blaž Samec 
Odpri galerijo
Sardinija je znana po neokrnjenih belih peščenih plažah.  FOTO: Blaž Samec 

Francoskega turista so aretirali, ko je poskušal zapustiti Sardinijo z vsemi 41 kilogrami prodnikov in kamenja, ki jih je nezakonito pobral s plaže v prtljažnik svojega avtomobila. Ta »spominek« ga bo na koncu stal od 500 do 3000 evrov.

Italijanski cariniki so včeraj ustavili neimenovanega moškega, preden se je vkrcal na trajekt, ki povezuje Porto Torres v Italiji z Nico.

»V prtljažniku avtomobila je imel 41 kg gramoza in kamenja s plaže na Sardiniji, ki so mu bili zaseženi in bodo vrnjeni plaži,« so sporočili carinski organi.

Globa do 5000 evrov

Sardinija je znana po neokrnjenih belih peščenih plažah – ki veljajo za tako dragocene, da so regionalne oblasti leta 2017 sprejele zakon, ki turistom prepoveduje zbiranje naravnega materiala in odnašanje le tega s seboj.

Odvzem, posest ali prodaja peska, proda, kamnov ali školjk, nabranih na Sardiniji brez dovoljenja, se kaznuje z globo od 500 do 3000 evrov, poroča blic.rs.

Preberite še:

image_alt
Italijani pobesneli, drastično kaznovali razposajena Kanyeja in Bianco: Tukaj ne bosta nikoli več plula

image_alt
Ko se dopust spremeni v katastrofo: v Italiji ranjeni trije slovenski kolesarji

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije