KORONAVIRUS

Kitajca za dva umora obsodili na smrt

Objavljeno 03. marec 2020 12.44 | Posodobljeno 03. marec 2020 12.44 | Piše: E. B.

Na začetku februarja je usodno zabodel uradnika. Obračun na nadzorni točki za omejitev širjenja virusa.

Na Kitajskem je že več kot 80.000 okuženih z novim koronavirusom.
Novi koronavirus je med Kitajci sprožil pravi preplah, oblasti so v želji, da bi kar se da zajezili širjenje nevarne okužbe, vzpostavile široko mrežo nadzornih točk in sprejele številne ukrepe, tudi omejitve potovanj in gibanja ter postavili zapore.
image
Kitajci so vzpostavili številne nadzorne točke, s katerimi poskušajo zamejiti širjenje virusa. FOTOGRAFIJI: Reuters

Prav nadzorna točka pa se je usodnega februarskega dne sprevrgla v kraj krvavega zločina, saj 23-letnik ni hotel sodelovati z oblastmi in je uradnika zabodel do smrti. Zgodilo se je ob vstopni točki v vas Luo Meng v Hongheju na jugozahodu province Junan. Ma Jianguo in sopotnik sta se pripeljala do zapore, potem pa zavrnila postopek, ki ga je odredila pooblaščena oseba. Sopotnik je izstopil iz avtomobila in poskušal odstraniti barikado, pri tem pa je začel drugi uradnik snemati napeto dogajanje s pametnim telefonom.

Ma je besen izstopil iz avtomobila, uradniku izbil napravo iz roke in ga zabodel z nožem, ki ga je očitno imel s seboj, potem pa okrutno obračunal še s sodelavcem žrtve, ki je poskušal krvavečemu moškemu pomagati. Uradnika sta zaradi hudih ran umrla.
Uradnika sta umrla zaradi vbodnih ran.


Ma se je takoj ob prihodu policistov mirno predal in brutalni dejanji priznal, sodišče pa mu je manj kot mesec po zločinu namenilo smrtno kazen, poroča STA. Njegovemu sopotniku sodijo ločeno, ni znano, točno česa je obtožen. Na Kitajskem se je z novim koronavirusom sicer doslej okužilo več kot 80.000 ljudi, umrlo jih je skoraj 3000.
 
Deli s prijatelji