OPERACIJE SRCA

Kirurga obtožujejo za smrti petnajstih otrok, odpustilo naj bi ga že več bolnišnic

Številni otroci naj bi imeli po operacijah hude posledice.
Fotografija: V Evropi naj bi bila smrtnost pri takšnih operacijah precej nižja. Fotografija je simbolična. FOTO: Gumpanat, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
V Evropi naj bi bila smrtnost pri takšnih operacijah precej nižja. Fotografija je simbolična. FOTO: Gumpanat, Getty Images, Istockphoto

Srbska spletna stran Telegraf, ki se sklicuje na grško Protothermo, piše o hudem škandalu, ki naj bi se zgodil v Grčiji. Starši otrok naj bi ovadili nekega kirurga, ki naj bi bil kriv za smrt petnajstih otrok. Starši pravijo, da je v operacijah, ki so bile opravljene v eni izmed klinik v letih 2020 in 2021, 20 odstotkov otrok umrlo.

Številni otroci pa naj bi imeli po operaciji hude zdravstvene težave. V Evropi naj bi bila smrtnost pri takšnih operacijah precej nižja, nekje med dvema in štirimi odstotki.

Omenjeni kirurg je bil po poročanju odpuščen iz treh bolnišnic. Njegovih težav pa še kar ni konec. Trenutno naj bi živel v Turčiji. Omenja se, da se tudi tam nanj lepijo prijave. Po poročanju omenjenega srbskega portala naj bi zdravnik za neuspele operacije krivil starše, češ da naj bi odlašali z operacijo, osebje intenzivne nege ter aparate. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije