ŽE LETA JE BILA MRTVA

Kar 20 let dvigala pokojnino sorodnice, ki je bila že mrtva. Ne boste verjeli, koliko se je okoristila

Leta 1998 je dobila pooblastilo za upravljanje njenega računa. Njeno pokojnino je porabljala tudi potem, ko je upokojenka umrla.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Na Hrvaškem odmevajo ugotovitve državnega tožilstva, ki je med preiskavo 52-letne hrvaške državljanke ugotovilo, da je od leta 1998, ko je dobila pooblastilo pokojne sorodnice do razpolaganja z njenim računom, dvigovala njeno pokojnino tudi po njeni smrti.

Tožilstvo je ugotovilo, da 52-letnica leta 2001, ko je lastnica bančnega računa umrla, o tem ni obvestila pristojnih in je neupravičeno še naprej prejemala pokojnino na bančni račun. Pooblaščenka, danes 52-letna Hrvatica, pa je ta denar neupravičeno porabljala. Na račun pokojninske blagajne se je okoristila za neverjetnih 74.455,13 evra, poročajo hrvaški mediji.

image_alt
Tone mrtvo mamo skril v sobi

Podoben primer se je zgodil tudi pri nas. Anton Kavčič je dolga leta skrival truplo mame Klare in pobiral njeno pokojnino. V začetku leta so mu sodili zaradi goljufije in skrunitve trupla. Kavčič je doma ustvaril takšne razmere, da truplo ni razpadlo. Kot smo poročali, je bilo deloma skeletizirano in deloma mumificirano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije