Z NOŽEM

Nov napad v šoli v Beogradu, 15-letnica zabodla učenca

Šolo so že evakuirali.
Fotografija: FOTO: M-gucci Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: M-gucci Getty Images/istockphoto

Bivša učenka je danes v zasebni šoli Ruđer Bošković v Beogradu zabodla dijaka (15) in učiteljico, ki ji je poskušala preprečiti napad s kuhinjskim nožem. Napadena na srečo nista bila huje poškodovana. Kot poroča Telegraf, gre za učenko, ki je bil pred tem izključena iz šole. Šolo so že evakuirali, napadalko pa na kraju dogodka obvladali in prijeli.

image_alt
Zaledenela vam bo kri: to so besede sedmošolca po pokolu (VIDEO)

Po streljanju v Beogradu na več šolah v regiji grožnje z napadi

Po sredinem strelskem napadu na osnovni šoli v Beogradu, kjer je 13-letni učenec ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil, danes iz več šol v regiji poročajo o grožnjah učencev z napadi. Med njimi je nekdanji dijak ekonomske šole v Bihaću na severozahodu BiH, ki je zagrozil, da bo ponovil pokol iz Beograda, policija pa ga je že prijela.

Nekdanji dijak šole v Bihaću je na družbenem omrežju Instagram napadalca iz Beograda označil za kralja, na ekonomski šoli pa napovedal "krvavo svatbo". Ob tem je nakazal, da bi se z napadom maščeval, ker so ga v šoli obsojali in se mu izogibali.

Uprava šole je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina v odzivu na objavo, ki se je hitro razširila po družbenih omrežjih, pozvala učence in meščane, naj ne širijo panike in sporočila, da so sprejeli vse potrebne ukrepe. 18-letnega mladeniča je kasneje zaradi suma ogrožanja varnosti prijela policija, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Zgledoval se je po ravnanju 13-letnika

O več grožnjah na šolah danes poročajo tudi iz Srbije. Incidenti, za katere naj bi učenci dobili navdih pri napadalcu na osnovni šoli Vladislav Ribnikar, so se po poročanju srbskega portala N1 danes zgodili na treh beograjskih osnovnih šolah. Na eni od njih je učenca, ki se je zgledoval po ravnanju 13-letnika, prijela policija, do nadaljnjega pa ne bo obiskoval pouka.

Z druge šole je policija dobila prijavo, da je eden od učencev imel pri sebi seznam učencev, ki naj bi jih želel ubiti. Tudi 13-letnik, ki je izvedel sredin napad, je tega po navedbah policije načrtoval dlje časa in je imel seznam otrok, ki jih je nameraval ubiti. V Obrenovcu je policija prijela mladoletnika, ki je po minuti molka za žrtve sredine tragedije izvlekel plastično pištolo, še poročajo srbski mediji.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije