Jabolko hudo poškodovalo dojenčico

Sadež je trimesečni deklici padel na glavo. Kitajski zakoni resno preganjajo tiste, ki z balkonov mečejo predmete.
Fotografija: Padlo jabolko je pri deklici povzročilo nepopravljive posledice.
FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Padlo jabolko je pri deklici povzročilo nepopravljive posledice. FOTO: Guliver/Getty Images

Bilo je marca 2018, ko se je enajstletna kitajska deklica igrala na balkonu stanovanja v 24. nadstropju in svojemu kužku vrgla jabolko. A usodni sadež je poletel čez ograjo. Naravnost v glavo je zadel komaj trimesečno dojenčico v babičinem naročju. Ravno takrat je z vnukinjo na rokah hodila spodaj po ulici. Tongtong, kot je znana v medijih, je preživela, a z nepopravljivimi posledicami, kitajsko sodišče v Dongguanu pa je po dveh letih odločilo, da so za dogodek polno odgovorni starši dekleta z nesrečnega balkona.

Plačati bodo morali četrt milijona evrov odškodnine družini male Tongtong, ki se zaradi poškodbe nikoli ne bo razvila v zdravo dekle, poročajo kitajski mediji.

Dojenčica je imela zaradi strahovitega udarca, ki ga je povzročilo jabolko, na več mestih počeno lobanjo, če je ne bi takoj operirali, bi umrla zaradi notranjih krvavitev. Več mesecev je ležala v komi, možnosti za preživetje so bile majhne, a se je nazadnje le izvlekla. Policisti so več tednov iskali odgovornega za padlo jabolko, po DNK-analizi koščkov raztreščenega sadeža in primerjavi z vzorci, odvzetimi vsem stanovalcem visoke zgradbe, so ugotovili, da je bilo jabolko v rokah družine enajstletnice, ta je nazadnje priznala dejanje. Starši so nemudoma prevzeli stroške bolnišničnega zdravljenja Tongtong, a mati in oče deklice, ki ji je bilo v bizarni nesreči odvzeto normalno življenje, sta pravico terjala še na sodišču.


In jo tudi dosegla, kajti kitajski zakoni zelo strogo obravavajo padle predmete z balkonov, ker ti pogosto povzročajo poškodbe nič hudega slutečih sprehajalcev po natrpanih ulicah. A resno kaznovani so tisti, ki predmete vržejo namerno, z namenom povzročitve poškodbe, pri enajstletnici pa se je zgodila nesreča. Sodnik kljub temu ni imel posluha za njene že povsem obubožane starše, saj so po njegovem mnenju krivi, kakor da bi namerno povzročili nesrečo, ker je bilo dekle v usodnem trenutku doma samo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas