POGAJANJE

Izredno stanje pred ameriškim Kapitolom: moški grozil, da bo razstrelil avto (VIDEO)

Vozilo naj bi bilo polno eksploziva.
Fotografija: Pristojni se z moškim še vedno pogajajo. FOTO: Gabrielle Crockett, Reuters
Odpri galerijo
Pristojni se z moškim še vedno pogajajo. FOTO: Gabrielle Crockett, Reuters

Ameriška policija je zaradi grožnje z bombo izpraznila območje pred stavbo ameriškega kongresa. Kot poročajo ameriški mediji, je neki moški grozil, da bo razstrelil avtomobil, poln eksploziva, a se je po pogajanjih z agenti FBI po več urah predal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.Osumljenec, ki je dogajanje iz svojega avtomobila v živo prenašal na družbenih omrežjih, je na posnetkih napadal predsednika ZDA Joeja Bidna in demokrate, svaril pred revolucijo in se pritoževal nad trenutno vlado in njeno politiko do Afganistana, piše AFP.

Iz varnostnih razlogov so izpraznili območje. Med drugim tudi stavbo kongresne knjižnice in stavbo senatnega urada pa tudi sedež nacionalnega odbora republikanske stranke.

Senat in predstavniški dom ameriškega kongresa sta trenutno sicer na dopustu, a v kompleksu na Kapitolu dela številno podporno osebje.

Na območju sicer še vedno vladajo poostrene varnostne razmere po napadu podpornikov bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki niso hoteli priznati njegovega volilnega poraza. V napadu na kongresno stavbo 6. januarja so umrle štiri osebe.

Aprila je sledil nov incident. Neki moški je zapeljal avto v ograjo in pri tem ubil kongresnega policista. Ostali so ga potem ustrelili in ubili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije