Izpuščen iz aresta je takoj moril

Prej je sedel zaradi mamil, po novem zaradi umora. Mladi moški s Floride je zabredel že dan po izpustu.
Fotografija: Manj nevarne zapornike so izpustili. FOTO: Policijsko okrožje Hillsborough
Odpri galerijo
Manj nevarne zapornike so izpustili. FOTO: Policijsko okrožje Hillsborough

Vsekakor bi bilo bolje, če bi ostal za zapahi, se za glavo držijo policisti na Floridi. Joseph Edwards Williams je zaradi razmer, lažje zajezitve novega koronavirusa, s številnimi drugimi obsojenci zakorakal na prostost – a že dan pozneje zagrešil umor!


Že naslednji dan je zagrešil krvavi zločin. FOTO: Policijsko okrožje Hillsborough
Že naslednji dan je zagrešil krvavi zločin. FOTO: Policijsko okrožje Hillsborough
Številne države po svetu so sklenile sredi epidemije izza zapahov izpustiti tiste, ki so bili že zelo blizu izteka kazni ali pa so sedeli zaradi manj resnih dejanj. Tako je tudi mladi moški s Floride spadal med tiste zapornike, ki so bili v očeh oblasti v floridskem okrožju Hillsborough manj tvegani za predčasno izpustitev. Takšnih je bilo skupno 164, po večini je šlo za majhne ribe v svetu mamil. Med njimi je bil Williams, ki se je v lisicah znašel kar 34-krat doslej, no, zaradi krvavega zločina še nikoli. Kot kaže, je takoj potem, ko je zakorakal na svobodo, krenil na stara pota, se vrnil k mamilarskim pajdašem in se še isti dan podal v preprodajo heroina. Že dan pozneje se je zapletel v usoden prepir. Z orožjem, katerega izvor policija še preiskuje, je pokončal drugega moškega, potem pa poskušal fizično obračunati z enim od policistov.

Za Williamsa v prihodnje ne bo usmiljenja in popuščanja, zdaj vztraja tožilstvo, sodnik pa je za morilca odredil varščino v višini vrtoglavega četrt milijona. Virus gor ali dol, 26-letnik še zelo dolgo ne bo zadihal svobodno ...

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije