ŠE SE BOSTA SREČALA

Izpoved neutolažljivega očeta Nenada dan po pogrebu: Želim narediti vse, kar je načrtoval

»Moja velika želja, da ga najdem, se je uresničila. Grdo je, kar bom rekel, a vesel sem, da sem ga našel in ga vrnil v Split med družino in prijatelje.«
Fotografija: Pogreb Mateja Periša je potekal v krogu družine. FOTO: Davor Javorović, Pixsell
Odpri galerijo
Pogreb Mateja Periša je potekal v krogu družine. FOTO: Davor Javorović, Pixsell

Splitčan Matej Periš je bil včeraj pokopan v krogu družine in najbližjih prijateljev. O najtežjih dneh v življenju in družini je za srbski medij Telegraf spregovoril njegov oče Nenad. »Včeraj sem pokopal sina. Bog mi je dal, da ga najdem in pokopljem. Srce mu je nehalo biti ... Moja rana je vse večja in večja, pa tudi moja žalost ... Zagotovo se bova nekje nekoč še srečala.« Nenad je več mesecev zaman gojil upanje, da bo našel živega sina, ki je bil nazadnje viden v noči na 31. decembra lani, ko je zapustil beograjski klub.

image_alt
Pretresljivo slovo Periševe sestre: Pogrešam te, brat moj, vzeli sta te Sava in Donava

V ljudeh prebudil ljubezen

»Grdo je slišati, a sem vesel, da sem ga našel in vrnil v Split med družino in prijatelje. Moj Matej je v ljudeh prebudil ljubezen in plemenite občutke. Lahko rečem samo 'hvala'. Vsaka beseda mojih solz za sinom, vsaka slika iz Beograda, ljudi, ki sem jih srečal ... Hvala za vaše molitve in želje, da bi moj Matej našel nebeški mir. Hvala Beograjčanom, ki so se sinoči poslovili od njega.«

Ena moja roka je za Mateja

»Bil sem na čolnu z ljudmi, ki so poznali mojega sina. Povedali so mi o njegovih načrtih in o tem, kako zelo ljubi življenje. Pogovarjal sem se z njimi ure in ure. Nisem se mogel ločiti. Nimam besed, da bi razložil, kakšni so ti občutki ... Morje povezuje ljudi. Tako je moj Matej na ladji spoznal veliko ljudi,« je govoril oče.

Nenad in Matej Periš. FOTO: Instagram, zaslonski posnetek
Nenad in Matej Periš. FOTO: Instagram, zaslonski posnetek

»Želim narediti vse, kar je načrtoval. Da bi bil ponosen name. Pogosto mi je rekel: 'Bravo, oče.' Ena moja roka je za Mateja, druga za dve hčeri. Zaradi vseh moram biti močan,« je dejal oče v solzah.

Kot pravi, bo spet prišel v Beograd 

»Rad bi se zahvalil vsem novinarjem, ker so spoštovali našo željo, da bi pogreb potekal v krogu družine. Hvala vsem.«

image_alt
Še kamen bi zajokal: takšno slovo so pripravili Mateju na splitski Rivi (FOTO in VIDEO)

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas