ZLORABE

Izpoved delavke: Delala sem brez prostega dne, nato me je zlorabil

Dvaindvajsetletnica z izbiro delodajalca ni imela sreče. Dela je bilo veliko, zadoščenja nič.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo

DUBROVNIK – Mladenka, ki so jo zaposlili kot sezonsko delavko, je doživela slabo izkušnjo, ki jo je delila v facebook skupini Poslovi u Dubrovniku (Službe v Dubrovniku), piše Dubrovački dnevnik.

»Delala sem pet mesecev v eni od restavracij v Dubrovniku za 740 evrov in bivanje, brez prostega dne, ob nedeljah pa sem delala ves dan. Samo enkrat so mi dovolili, da sem šla domov za šest dni zaradi šole, kjer sem imela izredne izpite. Psihično sem se lomila iz dneva v dan, ko sem prišla do skrajne meje norosti,« je zapisala nekdanja zaposlena.

A nekega dne jo je lastnik piknil ravno tam, kjer jo najbolj boli, zato mu je povedala, kar mu gre. »Fizično me je napadel, me udaril v glavo, prijel za nadlahti in začel tresti ob steni,« je zapisala in dodala, da je bilo izrečenih tudi veliko zmerljivk. Pri tem je opozorila ljudi, naj bodo pozorni na to, kje se zaposlujejo.


»Za 740 evrov sem bila sobarica, hišnik in natakar in ne verjamem, da bi si kdo tega želel. Vračam se domov, ker še vedno nisem prebavila vsega šoka. Dobila sem tudi močno pomirjevalo, po katerem sem se le še onesvestila. Tako zelo sem bila pretresena,« je zapisala. Zadevo je prijavila policiji in državnemu inšpektorju.

Dubrovniška policija je za Dubrovački dnevnik potrdila, da so dobili prijavo, da je v nekem gostinskem lokalu prišlo do verbalnega spopada med dvema zaposlenima, starima 50 in 22 let, ko je pristopil lastnik lokala in mlajšo delavko nedostojno žalil in fizično napadel, pri tem pa jo je zaposlena odnesla brez telesnih poškodb.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije