Ivana (18) gola padla v smrt, milijonar pobegnil

Sprva so smrt mladega modela označili za nesrečo.
Fotografija: Kuala Lumpur. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kuala Lumpur. FOTO: Reuters

Skoraj dve leti sta že minili od smrti tedaj 18-letne nizozemske lepotice Ivane Smit, katere golo truplo so našli na strehi sosednje stavbe pet ur po padcu iz 20. nadstropja stolpnice v malezijski prestolnici Kuala Lumpur. Je šlo za nesrečen padec, samomor ali kaj bolj srhljivega? Policija bo po skoraj dveh letih ponovno preiskovala.
 
Preberite tudi:
FOTO: Po orgijah s tajkunom smrt lepe Ivane (18) zavita v skrivnost

7. decembra 2017 se je v stanovanju bogatega Američana Alexa Johnsona (44) in njegove žene Lune Almaz (31) odvijala orgija. V trojčku je poleg bogatih zakoncev sodelovala nesrečna Ivana, ki se je uveljavljala kot model. Nekaj ur kasneje so jo našli mrtvo, v njej pa mešanico alkohola, ekstazija in amfetaminom. Nadzorne kamere so razkrile, da je trojica v stavbo vstopila ob 5. uri zjutraj, ko je bila Ivana nezavestna in jo je v stanovanje odnesel Johnson.

...
...
Johnson in njegova kazahstanska žena sta trdila, da sta imela z Ivano razmerje dva tedna, Nizozemka pa naj bi jima povedala, da je stara 26 let. 

Po njeni smrti se je preiskava končala z ugotovitvijo, da je šlo za nesrečo, in to kljub modricam in drugim poškodbam na njenem telesu in sledovom DNK Johnsona pod njenimi nohti.

Sumljive okoliščine

Nizozemski preiskovalci, ki so jih najeli Ivanini straši, niso verjeli zgodbi para, sumljivo se jim je zdelo tudi, da je v njunem stanovanju pustila svoje oblačilo, čevlje, denarnico in mobilni telefon. Na njeni glavi so našli modrice in praske, ki niso mogle nastati pri padcu z balkona. Na vratu je imela veliko modrico, ki je bila videti, kot bi jo nekdo zgrabil za vrat. Na mestu Ivaninega padca ni bilo sledi krvi, kar bi lahko pomenilo, da je bila mrtva že prej. Starša nesrečne mladenke sta zdaj dosegla, da bo primer kot umor obravnavala tudi malezijska policija.

Sodišče v Kuala Lumpurju je razsodilo, da bodo ponovno odprli preiskavo smrti, kar je zahtevala družina nesrečne najstnice. Policija bo tako ponovno preiskala okoliščine smrti, koga pa naj bi med preiskavo zaslišali, ni znano. Johnson in njegova žena naj bi že kmalu po Ivanini smrti zapustila Malezijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije