Italija v breznu smrti: rekordno število mrtvih zaradi koronavirusa

V Italiji 475 novih smrti zaradi koronavirusa. To je največ do zdaj v enem dnevu.
Fotografija: Bergamo: prenos pokojnega do pokopališča, za katerega je bil usoden koronavirus (16. marec 2020). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Bergamo: prenos pokojnega do pokopališča, za katerega je bil usoden koronavirus (16. marec 2020). FOTO: Reuters

V Italiji so danes zabeležili 475 novih primerov smrti zaradi novega koronavirusa, kar je največ v enem dnevu od izbruha epidemije. V Italiji so do zdaj potrdili 35.713 okužb z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni je umrlo 2.978 ljudi. V Italiji tako beležijo več kot polovico vseh smrti zaradi koronavirusa zunaj Kitajske.

V primerjavi s torkom se je število vseh okužb v sosednji državi povečalo za 13 odstotkov, kar je nekoliko počasnejša stopnja naraščanja okužb, ki se je od ponedeljka ustalilo. Prejšnji teden so v Italiji vsak dan zabeležili od 17- do 21-odstotno povečanje števila okužb. V Lombardiji, ki je še naprej najbolj prizadeta regija zaradi koronavirusa, so zabeležili 17.713 primerov okužb, umrlo je 1.959 ljudi. V Laciju se je število primerov povečalo za skoraj 20 odstotkov na 724.

V italijanskih bolnišnicah je na intenzivni negi 2.257 ljudi, do zdaj se jih je pozdravilo 4.025. V Italiji beležijo izredno visoko stopnjo smrtnosti zaradi koronavirusa, in sicer je ta 8,3-odstotna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije