STRAŠEN PRIZOR

Huda nesreča: pomagala vleči trupla iz avtomobila, ko je ugledala nečakinjo

Divjal 170 km/h, znana identiteta ene izmed njegovih žrtev.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

ŽUPANJAC – Hudo prometno nesrečo, ki se je v petek zjutraj zgodila na ibarski magistrali pri kraju Županjac v Srbiji, je zakrivil Nikola M. (27), ki je svojega beemveja po neuradnih informacijah vozil okoli 170 kilometrov na uro, ko je trčil v dacio. Štirje mladi ljudje so bili na mestu mrtvi, štiri osebe so huje poškodovane. Nikoli, ki naj bi imel v krvi 1,15 promila alkohola, je policija odvzela prostost.

Kot so povedale priče, je bil udarec beemveja v dacio tako silovit, da je vozilo pred seboj potiskal še 70 metrov. V povzročiteljevem avtomobilu je bila tudi študentka Katarina I. (20), ki je umrla na kraju. Z njima je bila na zadnjem sedežu njena sestra.

Sovoznikov vrat je bil zlomljen

Iz vozil je mrtve in ranjence vleklo sedem gasilskih ekip, pridružilo se jim je tudi zdravniško osebje. »Medicinska sestra je držala glavo poškodovanemu mladeniču, ki je dobesedno visel iz avtomobila. Imel je še utrip, a je bil ukleščen. Sedel je za voznikom. Iz avtomobila se je slišalo stokanje,« je za medije povedal eden izmed gasilcev. »Prizor je bil strašen. Ob cesti je bilo veliko ljudi, a so vsi samo nemo stali. V nekem trenutku je medicinska sestra rekla, da fant nima več utripa. Drugega mladeniča smo izvlekli iz dacie, bil je nezavesten. Pazljivo smo ga položili, a je v nekem trenutku zastokal. Zdi se mi da, je imel zlomljene roke in noge. Tretji mladenič, ki je bil na sovoznikovem sedežu, je imel zlomljen vrat in medicinska sestra je takoj rekla, da mu ni pomoči,« opisuje gasilec.

Nato so odšli do beemveja. »Tam sem videl in slišal isto medicinsko sestro, kako javka. Rekla mi je, da je umrla njena nečakinja. Komandir je odkril truplo mladega dekleta in povedal, da je Katarina I., nakar je medicinska sestra odgovorila, da to ni njena Beba (ljubkovalno ime dekleta). Ni mogla verjeti, ker je bila glava dekleta tako deformirana od poškodb, da je ni prepoznala niti lastna teta,« je še povedal gasilec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije